DünyaEditörün SeçtikleriEkonomi

Flaş karar: Resmen onaylandı! Altını yasakladılar

Sabah saatlerinde son dakika açıklaması geldi. Flaş karar duyuruldu. Resmen onayladılar. Altının korkarak yasaklandığı açıklandı. Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Rusya tarafından gelecek olan altın ve mücevher ithalatına yasak getirecek kararı onayladılar.

Ancak Rusya’dan bu duruma karşı gelecek hamleye karşı uygulanacak olan yaptırımlarla dünya çapınca büyük gıda ve enerji krizinin yaratılmaması sağlanacak.

YAPTIRIM PAKETİ ONAYLANDI

Bir süredir devam eden savaş sebebiyle Rusya’dan altın ithalatına yasak getirilmesi konuşuluyordu. Konuya ilişkin nihai karar resmen verilmiş oldu. Açıklama AB Dönem Başkanı Çekya’nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Brüksel’deki toplantıda yeni yaptırım paketlerinin onaylandığı kararların yarın AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanarak yürürlüğe gireceği belirtildi.

RUSYA’DAN YASAKLANACAK

Rusya’dan altın ve mücevher ithalatı resmen yasaklanacak. Daha önce de uluslararası ödeme sistemi olan SWIFT’ten çıkarılan Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank’ın varlıklarının dondurulacağı belirtildi.

YENİ BİR KRİZİN YAŞANMASI ENGELLENECEK

Uygulanan yaptırımlarla dünya çapında yeni bir enerji ve gıda krizinin yaşanmasının önlenmesi amaçlanıyor. Yeni tedbirler G7 ülkelerini uyumlu bir hale getirecek. Diğer yaptırımların uygulanması güçlendirilecek olup, mevcut yasal boşluklar doldurulacak.