Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ve sonunda beklenen ödemeler resmen başladı! Aile Bakanlığı 1.650 TL paraları yatırdı: e-Devletten paranıza hemen bakın

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli destek ödemeleri yapıldığı belirtilere bu destek ödemeleri hakkında araştırmaların devam ettiği belirtildi. Ekonomik zorluklar karşısında devletin destekleri dikkat çekerken Aile Bakanlığı sosyal yardım ödemeleri doğrultusunda başvuru yapana ve başvuru kriterlerine uygun olan vatandaşlara 1.650 TL’ye kadar para verildiği duyuruldu. Bunun yanı sıra söz konusu destek için başvuruların e-Devlet üzerinden alındığı IBAN paylaşanların banka hesabına paraların yattığı ifade edildi. Başvuru onaylanırsa 1.650TL ödeme yapılıyor.

TEK BAŞVURU KABUL EDİLİR

Aile geçiminde zorluk yaşayan vatandaşların SYDV’ler üzerinden farklı yardımlar için başvuru yapabilecekleri belirtilirken bu desteğin kişi bazlı değil aile bazlı olarak ödendiği ifade edildi. Bununla beraber aynı aileden birden fazla başvuru yapılırsa tek başvuru değerlendirilmeye alınacak.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Aile Bakanlığı tarafından bu destek ödemeleri hakkında bir de açıklama yapıldı. Bu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu hizmeti kullanarak, ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken aileler, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici veya belirlenecek süreler için verilen ekonomik destek talepleri için ön başvuruda bulunabilirler. Bu hizmetten yararlandırılan çocukların durumları en geç üçer aylık süreler ile izlenmektedir. İzlemelerde hizmetin devamı veya sonlandırılması değerlendirilmektedir.”

Söz konusu destek başvurularına ise “https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” web adresinden ulaşabilirsiniz.