EkonomiGenelGündem

Devlet ödemeleri açıklandı: e-Devlet üzerinden başvuru yapılıyor! 600 TL ödeme verilecek

Bir devlet ödemesinin daha müjdesi verildi! E-devlet üzerinden başvuru yapan ihtiyaç sahibi kişilerin devlet ödemesini alabileceği açıklandı. Bu kapsamda haneler 600 liraya kadar ödeme alabilecekler. Ödemeler tek seferlik yapılmayacak olup, her ay banka hesaplarına yatacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz haftalarda Aile Destek Programı’nın detaylarını paylaşmıştı. İlk ödemeler ise Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi ailelere destek amaçlı banka hesaplarına yatırılmıştı. Bu kapsamda ilk ödemesini alan haneler 600 TL’ye kadar olan ödemelerini her ay alabilecek.

Başvurular e-Devlet Üzerinden Alınacak

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerindeki başvuru ekranı üzerinden gerçekleşebiliyor. Veya vatandaşlar ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından başvurularını yapabiliyorlar.

Başvuracak vatandaşların:

Türk vatandaşı olmaması,
Mavi Kart sahibi olması,
Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
18 yaşından küçük olması,
Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumunda başvurular geçersiz sayılıyor.