Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bilgin’den bir kez daha maaşlara zam müjdesi! Maaşlara 1.500 TL zam geliyor: Tarih resmen açıklandı

Bilindiği gibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni gösterge düzenlemesinin detayları ve tarihi belli oldu. Bu noktada maaşlara en az 1.234 TL zam yapılacak ve bir emekli öğretmenin maaşına 1.500 TL zam yapılmış olacak. Bu düzenleme kapsamında maaşlarda ve ikramiyelerde artış olacak. Emekli bir öğretmenin maaşına 1.500 TL zam olurken ikramiyelere de dev zam yapılacağı gibi detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında netleşti.

VEDAT BİLGİN DE DUYURMUŞTU

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de bu konu hakkında açıklama yaptı. Bakan Bilgin açıklamalarında tasarının hazırlandığını belirtmişti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulduğunu önemli düzenlemelerin içinde bulunduğu tasarının detaylarının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtmişti. Bunun ardından Erdoğan’dan beklenen açıklama gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

“Memurlarımızın ek gösterge düzenlemesiyle ilgili çalışmayı tamamladık. Meclisimizin takdirine sunacak duruma geldik. İlk gündeme geldiğinde öğretmenlerimize polislerimize sağlık çalışanlarımızaydı. Ancak sadece bu kesimler için yapılacak artışın adaletsizliğe yol açacağını gördük. Bunun için tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık göstergeye gitmeyi planladık. 5,3 milyon kamu görevlimizin tamamı yılbaşından itibaren düzenlemeden yararlanacak. Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600’den 4 bin 400’e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin 2 bin 200’den 3 bine çıkacak. Yapılan artışlar elbette, halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşlarına da yansıtılacaktır.”

NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Konuyla ilgili Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 3600 üstünde bir ek göstergeye çıkıldığı zaman 1.234 Türk lirası artışın maaşlara yansıyacağını ifade etti. Bu düzenleme kapsamında maaşlarda ve ikramiyelerde artış olacak. Emekli bir öğretmenin maaşına 1.500 TL zam olurken ikramiyelere de dev zam yapılacak.

Ek göstergede yapılan artış herkese farklı tutarlarda yansıyacak. Otuz yıl hizmeti olup ek göstergesi 3000’den 3600’e çıkartılanların çalışırken aldıkları maaşlar 97 lira azalırken, emekli aylıkları 1234 TL, emekli ikramiyeleri de 44 bin 499 TL artacak. Ek göstergesi 2200’den 3600’e çıkartılanların maaşları 57 lira, emekli aylığı 1.391 TL, emekli ikramiyesi 50.145 TL artacak.

ZAM TARİHİ BELLİ OLDU

Yapılan düzenlemeler doğrultusunda yeni gösterge düzenlemesinin ne zaman devreye gireceği de açıklandı. Bu çerçevede, birinci derece devlet memuru olan tüm meslek gruplarının ek göstergeleri, 600 puanlık artışla 1 Ocak 2023’ten itibaren 3600’e çıkarılacak. Yapılan artıştan, mevcut emekli memurlar da yararlanacak. Yani 1 Ocak itibariyle maaşlarda zamlar görülecek.