EkonomiGenelGündem

Bakan Yanık devlet desteğini duyurdu: Çalışanlar ve emekliler de başvuru yapabilecek! Ödemeler 5 gün sonra hesaplarda olacak…

Geçtiğimiz haftalarda duyurusu yapılan Aile Destek Programına yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık da sosyal medya hesabından paylaşım yaparak desteğe ilişkin yeni açıklama yaptı.

“Türkiye ürettiği refahı paylaşıyor” başlığı ile sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Yanık şunları yazdı:

“Güçlü bir sosyal devlet olmanın sonucu olarak hayata geçirilen sosyal yardım uygulamamız Türkiye Aile Destek Programına, çalışanlar ve emekliler de başvuru yapabilecek.”

Bu kapsamda, genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 3’te birinden az olması koşuluyla; özel sektör çalışanları esnaf, sanatkar ve diğer bağımsız çalışanlar programdan faydalanabilecek. Hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 3’te birinden az olması koşuluyla; SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklileri ile dul ve yetimleri de devlet desteğine başvuruda bulunabilecekler.

5 GÜN SONRA HESAPLARA YATACAK

Temmuz ayı içinde destek başvurusu yapanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca başvurularının onaylanması durumunda ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklar. Ödemeler 29 Temmuz Cuma günü başlayacak.