Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

15 yaşından büyükler için flaş karar! İŞKUR ödeme yapıyor: Hesaplara 6.960 TL para yatıyor! Pazartesi günü başlıyor

Türkiye faaliyet gösteren kurumlardan bir tanesi olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş arayışında olan vatandaşlara sevindiren haberi verdi. Sadece iş arayanlar için değil, ayrıca iş hayatında değişik konumlarda faaliyet göstermek isteyen vatandaşların da başvurduğu kurum olan İŞKUR mesleki eğitim konusunda yeni projelere imza atıyor.

YENİ FIRSATLAR SUNULUYOR

İŞKUR tarafından belirlenmiş olan koşulları sağlayan vatandaşların kurslara katılarak cep harçlıklarını çıkarma ihtimallerinin mevcut olduğu belirtildi ve yeni projelerin detayları ortaya çıkmaya başladı. Kurum tarafından uygulamaya koyulan kurslar, ülkemizin içinde bulunduğu duruma göre vatandaşların istihdam edilme konusunda birçok vatandaşa kapı açılmış ve yeni fırsatlar sunmuş olacak.

İŞKUR tarafından belirli vatandaşlara verilen bu ödemeler, dul ve yetim maaşı, engelli aylıkları gibi sosyal destek ödemesinden sağlanacak bir uygulama olduğu belirtildi ve belli tutarlarda vatandaşlara ödeme yapılıyor.

Kurum tarafından organize edilen kurslara katılmak isteyenler, günlük olarak cep harçlıklarını almanın yanı sıra aynı zamanda meslek sahibi de olabilecekler. Olumlu yönde istihdamı etkileyen bu uygulama, mesleki eğitim kursları adı altında meslek sahibi yapmanın yanı sıra iş sahibi de olmalarını sağlıyor.

BAZI ŞARTLAR ARANIYOR

İŞKUR tarafından İşbaşı Eğitim Programları düzenleniyor. Bu programlara başvurular İŞKUR’a yapılırken program kapsamında başvuranlar bir işe yerleştirilecek ve maaşlarının bir kısmı ve sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Bu programa katılacaklarda bazı şartlar aranıyor. Bu şartlar ise şöyle:

İş ile meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanılması gerekir,

Emekli olunmaması

15 yaşın tamamlaması

Kursun tamamlamış olmanız gerekir,

Mesleki gerekliliklere uygun olan özel şartların yerine getirilmesi

İŞKUR’ kayıtlı işsiz olma

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Kurum eğitim programları için 2022 yılında yapılan güncellemeler yaptı. Konu ile ilgili olarak 80 TL ile 140 TL arasında değişikler yapıldığı belirtildi. Kursiyer ücretler öğrenci olunması durumunda çalışmış olduğu sektör, işsizlik ve cinsiyete göre değişebildiği aktarıldı. Bununla beraber kişilerin yemek, yol gibi masraflarının da karşılanması amaçlandığı aktarıldı. Yapılacak olan ödemeler hakkında İŞKUR tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden;

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 211,55 TL, öğrencilere 158,66 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 105,78 TL,

Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 232,71 TL cep harçlığı ödenmektedir.

Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından program süresince karşılanmaktadır.

BAŞVURU DETAYLARI

Başvuru için yapılan duyuruda ise “İşbaşı eğitim programlarına başvuru şartlarını sağlayan tüm vatandaşlarımız, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden başvuruda bulunabilmektedirler.” ifadelerin yer verildi.

Söz konusu programın detaylarına ise “https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/aktif-isgucu-programlari/isbasi-egitim-programlari” web adresinden ulaşılır.