Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Pazartesi günü PTT’den paranızı alabilirsiniz! Aile Bakanlığı ödemelere başladı: Ailelere 216 TL para veriliyor

Milyonlarca kişiye elektrik desteği ödemesi sağlandığı belirtilerek dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere fatura desteği verildiği aktarıldı. Destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar da başvuru ve destek miktarını araştırdığı belirtilirken bu destekten yararlanmak isteyenler PTT’den alabilecekleri belirtildi. Faturası ve kimliği ile başvuru yapan ve başvurusu kabul edilen vatandaşlara ailedeki kişi sayısına göre ödeme yapıldığı belirtildi. Bu noktada 5 kişilik bir ailenin başvurusu kabul edilirse 216 TL ödeme yapılıyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Milyonlarca vatandaş destek ödemelerine ilgi gösterirken son elektrik zammıyla birlikte artan destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 108 lira ila 216 lira arasında değiştiği bildirildi. Peki ne kadar ödeme yapılacak? Kişi sayısına göre belirlenen ödemeler şöyle paylaşıldı:

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 lira).

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 lira).

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 lira).

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (216 lira).

ASGARİ ÜCRETİN 3’TE 1’İNDEN AZ OLMALI

Tüm bunlarla beraber elektrik tutarında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli 1.44 liralık kilovatsaat ücreti baz alındığı ifade edildi. Gelir durumu bu yardımda belirleyici olduğu belirtilirken hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerektiği duyuruldu.

TUTAR 1.833 LİRA OLDU

1 Temmuz’dan önce bu tutar 1.417 lira iken asgari ücretin 5 bin 500 liraya çıkmasıyla birlikte bu tutar da 1.833 liraya yükseldiği bildirildi. Bununla beraber dört kişilik ailede gelir 7 bin 332 liranın altındaysa bu haktan yararlanılabildiği aktarılarak ödemelerin düzenli olarak PTT aracılığı ile gerçekleştirildiği PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını ibraz etmenin yeterli olduğu ifade edildi.