Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ve sonunda beklenen ödemeler başladı: e-Devletten hemen bakın! Cuma günü hesaplara 600 TL yatacak

Devletin karşılıksız olarak yaptığı ödemelerle ilgili flaş bir gelişme yaşandığı belirtilerek Aile Destek Programı kapsamında dar gelirli ailelere para ödemelerine başlanacağı ifade edildi. Ödemelerin 12 ay boyunca belirtilen hesaplara yatacağı ifade edilerek ödeme tutarlarının 450 lira ile 600 lira arasında değiştiği aktarıldı. Destek ödemesinden yararlanmak isteyenler e-Devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. İlk ödemelerin işse 29 Temmuz’da hesaplara yatacağı açıklandı.

600 TL ÖDEMELER BAŞLIYOR

Aile Destek Programı kapsamında ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yatırılmaya başlanacağı belirtilerek hanelerin gelir durumuna göre aylık 450, 550 ve 600 lira arasında destek verileceği ifade edildi. Bu doğrultuda yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacağı gibi ödemeler 12 ay boyunca devam edecek.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılabildiği belirtildi. Bununla beraber ihtiyaç sahibi herkes destekten yararlanabileceği daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşların da başvuru yapabildiği aktarıldı.

GELİR 1.833 LİRADAN AZ OLMASI GEREKİYOR

Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 liradan az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanılabilir. Program ilk açıklandığında net asgari ücret 4 bin 253 lira olduğundan kişi başı gelir şartı 1.417 liraydı.