Editörün SeçtikleriEğitimGündemKamu PersonelleriMeb PersoneliÖğretmen

Son dakika Bakanlıktan beklenen haber geldi! 20 bin atama yapılıyor: Atamaların tarihi belli oldu

Öğretmen atamalarının tarihinin belli olduğu aktarıldı. Bakan Özer açıklamalarında atamalarda önceliğin okul öncesine verileceğini belirtti ve 1 Eylül’de öğretmenlerin okullarına gideceklerini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken LGS yerleştirme sonuçlarının çok iyi olduğunu ve öğrencilerin yüzde 95’inin tercih ettiği okullara yerleştiğini ifade etti.

ÖĞRETMEN ATAMA TARİHİ BELLİ OLDU

Bakan Özer, öğretmen atamalarına ilişkin soruya da yanıt verdi. Öğretmenlerin 1 Eylül’de okullarında olacağını belirten Bakan Özer şu ifadeleri kullandı:

“20 bin öğretmen atayacağız. 1 Eylül’de öğretmenlerimiz okullarına gidecekler. 20 bin öğretmen atamasındaki dağılımı önceliklerimize göre belirledik. En büyük önceliği okul öncesi eğitime verdik. 7 bin 503 okul öncesi öğretmen alacağız. İkinci ağırlığı sınıf öğretmenliğine verdik. Özel eğitime de bin 250 öğretmen planladık. Sınıf öğretmeni ise 2 bin 223 olarak belirlendi. 39 alanda öğretmen alımlarıyla ilgili süreçler devam ediyor”

YERLEŞME MEKANİZMASI

Bakan Özer, imam hatip okulları üzerinden gereksiz bir tartışma oluşturulduğuna işaret ederek, “Hem imam hatip okullarındaki öğrencilerimizi sıkıntılı bir duruma düşüren hem de etik olmayan bir şekilde ülkenin eğitim sistemindeki liseler arasında bir ayrımcılığa giden çok kötü bir yaklaşım var. Eğitim sisteminde talep edilen okulla ilgili, arz üretmeyle ilgili hiçbir problem yok. Sınav yerleştirmede öğrencilerin yüzde 55’i birinci tercihine, yüzde 94’ü de ilk üç tercihine yerleşmişse, yerleşme mekanizması mükemmel çalışmış demektir” değerlendirmesinde bulundu.

“YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR”

Bu konuda Bakan Özer’in açıklamaları şöyle devam etti:

“Sistemin içerisinde iyileşme kültürünü enjekte edeceğiz. Sistemi değiştirmeden iyileştirebilme imkanı vardır. Bu kültürü sistemimizin içerisine enjekte etmemiz lazım. Türkiye son 20 yılda girmiş olduğu tüm değerlendirmelerde sürekli kendisini yükselterek çıkıyor. Eğitimin kalitesiyle ilgili bir sorun yok. Kolaycılığa kaçarak, YKS üzerinden eğitim sistemiyle ilgili bir çıkarsama yaparsak yanlış yaparız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, son 20 yılda eğitimde gerçekten devrim yapmıştır. Bu kadar eğitimde okullaşma oranını arttırıp da kaliteyi de bu kadar arttıran başka ikinci ülke örneği yoktur. Ülkelerin en kalıcı sermayesi, beşeri sermayedir. Beşeri sermayesini nitelikli hale getirmenin en önemli yolu da eğitimdir. Bunun da ilk adımı eğitim çağı nüfusunun mümkünse tamamını eğitimin içerisine alabilmektir. İşte Türkiye tüm eğitim kademelerinde bunu başarmıştır, alarm verecek bir durum söz konusu değil. Süreçlerimizi kalite odaklı bir şekilde sürekli güncelliyoruz. Çok güzel şeyler yapıldı ama daha yapacağımız çok iş var. Onun için çabalıyoruz.”