Editörün SeçtikleriEkonomi

Ve resmen belli oldu: Emeklilerin hesaplarına 2 gün sonra en az 1.788 TL yatırılacak! Kimliğinizle ATM’lerden paranızı çekin

Memur emeklisi zam farklarını ne zaman alacaklarını merak ediyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Emekli Sandığı Kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul ya da yetim aylığı alanlara farkların 28 Temmuz tarihinde ödeneceğini açıkladı. Emekliler 2 gün sonra maaş hesaplarını kontrol etsin. Mevcut maaşlara göre ödemelerin miktarları değişebilir.

5510 sayılı Kanunun 4/1-(c) (Emekli Sandığı) bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2.385.799 kişinin 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları yatırılacak. Yapılan açıklamaya göre ödemeler 28 Temmuz tarihinde banka ve PTT şubelerine aktarılacak. Emekli vatandaşlar maaş farklarını maaşlarından 3 gün önce almış olacak.

EMEKLİLERE FARK ÖDEMELERİ NASIL YATIRILACAK?

Aylıklarını her ay alanlara; Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında,

Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan;

  1. Grupta Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara; Temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık tutarında,
  2. Grupta Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara; Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık tutarında,
  3. Grupta Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara; Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere, 3 aylık tutarında, aylık farkı tahakkuk ettirildi.

Toplam fark ödemesi tutarı 6. milyar 447 milyon 227 bin 858 TL olacak.

KURUŞU KURUŞUNA BELLİ OLDU

Yapılan açıklamaya emeli maaşı memurun derecesi, kademesi ve hizmet süresine göre değişkenlik gösterebiliyor. Eski maaş, temmuz maaş ve yatacak zam farkı şu şekilde açıklandı: