Gündem

Her gün saat 11 – 16 arasında dışarı adım bile atmayın! Korkutan uyarı geldi: 2 Ağustos’a kadar devam edecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son dakika uyarısı geldi. MGM tarafından yapılan uyarıda yurdun bazı bölgelerinde hava sıcaklıklarının 40 dereceyi geçeceği belirtildi. Bu nedenle saat 11 ile 16 arasında dışarı çıkarken önlem alınması gerektiği kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Temmuz – 2 Ağustos arası haftalık tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre sıcaklık genellikle mevsim normallerinde olacak.

Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, perşembe gününden itibaren iç ve doğu kesimlerde etkili olacak. Ancak toplamda 10 şehirde sıcaklıkların 40 dereceyi geçmesi bekleniyor. Bu tarihler arasında günün en yüksek hava sıcaklığının Şanlıurfa’da 40-43 ve Diyarbakır’da 40-42 derece seyrinde ilerlemesi bekleniyor.

SAAT 11 – 16 ARASINA ÇOK DİKKAT EDİN!

Mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle her gün saat 11 ile 16.00 arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların, sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

UYARI VERİLEN 10 İL

Adıyaman
Aydın
Batman
Denizli
Diyarbakır
Gaziantep
Kahramanmaraş
Kilis
Şanlıurfa
Siirt