Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Yarından itibaren ödemeler resmen başlıyor! PTT’ye giderek paranızı alabilirsiniz: 2.085 TL paranızı alın

Milyonlarca kişinin beklediği ödemeler yarın yapılacağı belirtilerek Temmuz ayında zamsız olarak maaş alan vatandaşların zam farkları yarından itibaren ödeneceği duyuruldu. Bu ödemeler banka hesaplarından veya PTT şubeleri üzerinden alınabilecek. 28 Temmuz’da paralar verilmeye başlanacağı belirtilerek Temmuz başında örnek verilecek olursak 5 bin lira zamsız emekli aylığı alan bir memur emeklisinin hesabına 2 bin 85 lira enflasyon zammı farkı yatacak.

2 BİN 85 TL HESAPLARA YATACAK

Zam farkları, temmuzun 1’i ile 5’i arasında emekli aylıklarını zamsız alan tüm memur emeklileri ile hak sahiplerine ödeneceği belirtilirken Temmuz başında örneğin 5 bin lira zamsız emekli aylığı alan bir memur emeklisinin hesabına 2 bin 85 lira zam farkı yatırılacak.

3 FARKLI DÖNEMDE ÖDENİYOR

Memur, memur emeklileri ile eski SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ve aylık ödemeleri birbirinden tamamen farklı tarihlerde yapıldığı belirtilerek devlet memurlarının maaşlarını her ayın 15’inde aldığı memur emeklileriyle dul ve yetimlerinin ödemeleri ise her ay, 2 ayda 1 ya da 3 ayda 1 şeklinde olmak üzere 3 farklı dönemde gerçekleştirildiği vurgulandı.

Eski ismi SSK ve Bağ-Kur olan işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıkları ise yine sicil numaralarına göre her ayın 18 ile 24’ü arasında kalan 7 güne dağıtılarak ödeniyor.