Genel

Araç almanın yeni yolu icradan satışlar; fiyatlar benzersiz! Her marka araç var; özellikle BMW’ler piyasa değerinin altında…

Özellikle birkaç yıldır, icralık konutlar kadar popüler olan icralık araç satışlarına ilgi günden güne artmaya devam ediyor. Krediler karşısında ipotek olarak alınan bu araçların satışları genellikle e-İhale üzerinden gerçekleştirirken, her bankanın teklifleri aldığı resmi bir web sitesi bulunuyor. Araç satışlarını e-İhale ile gerçekleştiren bankalardan biri olan Ziraat Bankası, bu ay iki yeni aracı daha satışa çıkaracağını ilan ediyor.

ARAÇLAR, E-İHALE İLE SATILIYOR

İcralık araç satışları özellikle Ziraat Bankası tarafından sıklıkla gerçekleştiriliyor. Bu araçları genellikle e-İhale ile satışa çıkaran Ziraat Bankası, kendi sitesine bağlı olarak hizmet veren “Gayrimenkuller” sitesinden teklifleri kabul ediyor. İhaleleri belirli bir süreliğine aktif hale getiren Ziraat Bankası, ihale bitiminde ihaleyi kazanan kişiye araç satışını gerçekleştiriyor.

İHALE BAŞLANGIÇ BEDELLERİ KATILIM BEDELİNİ BELİRLİYOR

Araç satışlarında satışa esas olacak ve ilk teklif olarak verilebilecek miktara ihale başlangıç bedeli diyen Ziraat Bankası, bu bedelin üzerinden bir de ihaleye katılım için teminat bedeli belirliyor. Ziraat Bankası’nın teminat bedeli ihale başlangıç bedelinin yüzde 6’sı oranında alınıyor. Öte yandan Ziraat Bankası, araç satışlarında verilecek olan tekliflerin artışının en az beş yüzer TL olmasına izin veriyor.

ZİRAAT BANKASI, İKİ ARACI DAHA SATIŞA ÇIKARIYOR

E-İhale yöntemi ile satışını gerçekleştirdiği icralık araçlarının arasına bugün itibariyle iki yeni ilan daha eklemiş olan Ziraat Bankası, İstanbul’dan 2018 model bir BMW 3 satışa çıkarmışken; Ankara’dan 2012 model bir Fiat Ducato satışa çıkarmış bulunuyor. Her iki araç için de ihale sürecini başlatmış olan Ziraat Bankası, 2018 model BMW 3’ün ihalesini 920 bin TL’den başlatırken; 2012 model Fiat Ducato’nun ihalesini 225 bin TL’den başlatıyor.