Genel

Binlerce kadın girişimciye kredi ve hibe desteği sağlanacak! Hangi kurumlar destek sağlıyor?

Türkiye’de istihdamın desteklenmesi ve özellikle de kadınların iş sahalarında yer alması amacıyla birçok sivil toplum örgütü ve kamu kuruluşu tarafından kadın girişimcilere yönelik kredi olanakları sağlanıyor. Söz konusu kuruluşlar ve örgütler, kadın girişimcilere kredi ve hibe desteği sağlayarak, üretme ve aynı zamanda kadın girişimcilerin ülke ekonomisine katkıda bulunmalarına imkan tanıyor. Bu kapsamda iş kurmayı düşünen ya da halihazırda işletme sahibi olan kadın girişimciler, işlerini kurmak ya da büyütmek adına sermaye desteği arıyor. Peki bu noktada kadın girişimcilere hangi kredi ve hibe olanakları sunuluyor? İşte detaylar…

KİMLER KREDİ VE HİBE DESTEĞİ ALABİLİR?

Kadın girişimcilere yönelik artan kredi ve hibe destekleri sayesinde, kadın girişimciler ülke çapında ya da yerel olarak ülke ekonomisine katkı noktasında umut veriyor. Kadın girişimciler, söz konusu kredi ve hibe desteklerden yararlanmak adına Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na başvuruda bulunarak, Girişimcilik Sertifikası alabiliyor.

Mesleki eğitim kanunu dahilinde, 3308 sayılı yazıya istinaden, süresi en az 1 yılı aşmış olan ustalık belgesine sahip girişimciler, meslekleri doğrultusunda kendi isimlerine açılan işletmeleri belgelendirmiş esnaf ve sanatkarlar girişimci kredisi hakkından yararlanabiliyor. Öte yandan kadınları iş hayatına teşvik kapsamında finansal ihtiyaçların karşılanması için de destekler sağlanıyor.

KADINLARA KREDİ VE HİBE DESTEĞİ VEREN KURUM VE KURULUŞLAR

Kadın girişimcilere destek kredisi ve hibe desteği veren birçok kurum ve kuruluş bulunuyor. Bu kurum ve kuruluşlar arasında KOSGEB ilk sırada yer alıyor ve öte yandan KAGİDER, AKAGİM, TOBB, KGF, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TKDK ve bankalar yer alıyor. Söz konusu kurum ve kuruluşlar, kadın girişimcilere yönelik sundukları kredi ve hibelerde farklı şartlar talep edebiliyor. İlgili kurum ve kuruluştan alınacak olan destek ve teşviklerde ilgili şartların karşılanması gerekiyor.