Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ve sonunda beklenen haber geldi! EYT bekleyenlere müjde geldi: Bakan Bilgin resmen duyurdu

Bursa’da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu. ‘Üretim Sürecine Katılımın Desteklenmesi Projesi’ Bursa açılış toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in katılımıyla gerçekleşirken Vali Yakup Canpolat, Uluslararası Göç Örgütü Kıdemli Program Koordinatörü Torsten Harscihenz, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Esgin, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve birçok sektör temsilcisi programda hazır bulundu.

EYT KONUSUNU DEĞERLENDİRDİ

Programda konuşan Bakan Bilgin, projenin Türkiye’nin istihdam açığına katkıda bulunacağını ifade etti. Ayrıca burada konuşma yapan Bakan Bilgin EYT konusu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İLERİKİ GÜNLERDE TAMAMLANACAK

Bakan Bilgin, konuşmasında EYT sorununa de değinerek EYT dosyasının önlerinde olduğunu ve ileriki günlerde tamamlanacağını ifade etti. Bakan Bilgin’in bu konu hakkındaki açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“TAMAMLADIĞIMIZ GÜN AÇIKLAYACAĞIM”

“Türkiye’nin her sosyal meselesi bizim önümüzdedir. Bunların üzerinde çalışıyoruz, bunların üzerinde çözüm yolları üretiyoruz. Formüller buluyoruz. En uygununu tamamladığımız gün, daha önce 3600’de yaptığımız gibi, asgari ücrette yaptığımız gibi, yarın da sözleşmeli personel konusunda dosyayı açtığımda basın mensuplarıyla paylaşacağım. Diğer gün geçici işçiler sorunu var. Onu tamamladığımız gün, onlarla ilgili açıklama yapacağım. EYT var, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım”