Gündem

Meteoroloji uzmanından bir uyarı daha geldi: Ağustos ayında yanacağız! Bu bölgelerde yaşayanlar çok dikkatli olsun

Hava durumu uyarıları peş peşe geliyor… Yurt genelinde giderek artmaya başlayan hava sıcaklıkları için bir uyarı daha Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç’tan geldi. Koç, Ağustos ayında sıcaklıkların yakmaya devam edeceğini söyledi.

Bir süredir hava sıcaklıklarında artış olduğunu kaydeden Koç şunları söyledi:

“Bu artışla birlikte şu an itibarıyla hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Hava sıcaklıkları yurt genelinde 2 ila 4 derece artış gösterdi. Yarın ve hafta sonunda da hava sıcaklıkları bu şekilde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Özlenen ve beklenen yaz sıcaklıkları şu an itibarıyla yurt genelinde etkili.”

YAĞIŞLAR DA OLACAK

Hafta sonu Kars, Ardahan, Artvin çevrelerinde kısa süreli sağanak geçişlerinin olacağını dile getiren Koç sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Yarın ve hafta sonu itibarıyla yurdun tamamına yakın bir bölümünde az bulutlu ve açık, güneşli güzel bir havanın etkili olmasını bekliyoruz. Hafta başından itibaren de yurdun kuzey kesimlerinde kısa süreli sağanak yağış geçişleri söz konusu olacak. Hava sıcaklığı hafta başından itibaren yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.”