Editörün SeçtikleriEkonomi

Bakanlık bombayı patlattı: 7 bin 603 TL geri ödemesiz destek verilecek! Yaş şartını taşıyan herkes alabilecek

Hükümet resmen harekete geçtiğini duyurdu. Aylık 7 bin 603 TL ile 8 bin 294 TL arasında destek verileceğini açıkladı. Destekler geri ödemesiz olacak. Ancak bu destekten yararlanmak için yaş şartı bulunuyor. Açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından geldi. Bakanlık işverenin personel ihtiyacını karşılamak adına, “Üretim Sürecine Katılım Programı” kapsamında eğitim durumuna göre her bir istihdam için ödeme yapılacağı belirtildi. Detaylar açıklandı.

Buna göre çalışan sayısı 50 – 100 arasında olan işyerleri, çalışanın en fazla yüzde 10’u kadar, çalışan sayısı 101 – 249 arasında olanların en fazla yüzde 15’i için başvuru yapabilecek.

YAŞ ŞARTI BULUNUYOR

18-34 yaş arasında İŞKUR’a kayıtlı olan işsizlik, işverenin birinci derece kan hısımı ya da eşi olmayan kişiler başvurabilecek. Aynı zamanda son 3 ayda uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmamak gerekiyor.

3 AYLIK DESTEK VERİLECEK

12 aylık dönemde işverenin çalışanı olunmaması ve programı başlama tarihinden itibaren öğrenci olunmaması şartı aranacak. Bu şartları yerine getirenler ilk aydan başlamak üzere 3 aylık için prim, vergi ve ücret desteği alabilecek.

HEDEF SANAYİDE 50 BİN YENİ İSTİHDAM ÜRETMEK

Programın Uluslararası Göç Örgütü tarafından desteklendiğine dikkat çeken Bakan Bilgin, “Biz bu programı çeşitli kaynaklardan, kendi kaynaklarımız da dahil, yerli kaynaklardan ve uluslararası kaynaklardan Türkiye çapında, Türkiye’nin bütün sanayi şehirleri başta olmak üzere, bütün kentlerine yaymak amacındayız. Amacımız bu yıl sonuna kadar bu programı bütün Türkiye’ye yayarak yaklaşık sanayide 50 bin yeni istihdam üretmek” dedi.