Editörün SeçtikleriEkonomi

Kamu bankası Halkbank’tan sevindiren haber: Bugün duyuruldu! Hesabı olan olmayan herkes..

Kamu bankalarından olan Halkbank tarafından sevindiren bir açıklama geldi. Kredi destek paketi açıklaması duyuruldu. Kadın girişimcilerinin sayısının artırılması amacıyla bankalar tarafından peş peşe açıklamalar geliyor. Ancak bu kampanyada yaş sınırının olduğu açıklandı. Üniversite mezunu olan, iş tecrübesi olmayan ve kendi işini kurmak isteyenlere 350 bin TL limitli ve 60 ay vadeli kredi paketi sunuluyor.

Banka yaptığı açıklamasında ülke genelinde 131 bin 787 kadın girişimciye 14,4 milyar TL kredi desteğinin sağlandığını belirtti. Detaylar haberimizde..

DETAYLAR AÇIKLANDI

Halbank Üreten Kadınlar Buluşmalarının dördüncüsü yaşandı. Buluşmada açıklamalarda bulunan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şunları söyledi:

“Türkiye genelini değerlendirdiğimizde kadın girişimci desteklerimize yönelik ilginin yoğunluğunu ve kadınların iş hayatına dahil olma isteklerinin fazla olduğunu söyleyebiliriz. Kadınlarımızın iş dünyasına katılımlarını sağlamak ülke ekonomisinin kalkınması için oldukça önem taşımaktadır. Geçen yıl Dünya Kadınlar Günü’nde Kadın Girişimci Destek Paketimizi duyurduk ve işletmelerimize uygun koşullarda finansman imkânı sunduk. Desteklerimiz, kadın girişimci ekosistemine büyük yarar sağlayan projelerden birine dönüşmüştür”

YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK

Yıl boyunca kadın girişimci sayısının artırılmasıyla çalışmalara devam edeceklerini belirten Arslan, “Buluşmalarımızda kadın girişimcilerimiz ile bir araya gelerek onları yüreklendirdik ve hayallerinin gerçekleşmesine destek olduk. Üreten Kadınlar Akademisi ile girişimcilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve her an bilgiye ulaşabilmeleri adına dijital ortamda bilgi akışı sağladık. Kadın girişimciliğini geliştirmek amacıyla da Paraf Üreten Kadın Kredi Kartı hayata geçirdik” diye konuştu.

35 YAŞINI AŞMAYANLAR

Projeler ışığında genç girişimci kredileri hakkında da bilgiler paylaşan Arslan, “Halkbank olarak gençlerimizi her zaman destekledik ve önümüzdeki dönemde de gençlerin yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda üniversite mezunu, mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış girişimcilere yönelik Genç Girişimci Kredimizi, 350 bin TL limitli ve 60 aya kadar vade fırsatıyla sunuyoruz” dedi.