Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

12 milyon emeklinin beklediği haber! Bayram ikramiyelerine zam: Bayram ikramiyeleri 2.300 TL duyurusu

Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen bayram ikramiyeleri ile alakalı gelişmeler yaşandığı aktarıldı. Milyonlarca emekli tarafından 2023 yılındaki Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiye beklentileri paylaşılmaya başlandı. Bilindiği gibi Temmuz ayında asgari ücrete zam yapıldı. Aralık ayında da asgari ücrete zam yapılacak. Asgari ücrete yapılacak zam ile beraber Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyelerine de zam yapılması bekleniyor. 2022 yılında bayramlarda ödenen ikramiyeler 1.100 TL olarak hesaplara geçti ancak 2023 yılında emekli ikramiyelerinin 2.300 TL olması bekleniyor.

BAYRAM İKRAMİYELERİ 2.300 TL GELİŞMESİ

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir birim oluşturulduğu iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Kurban Bayramı gelmeden önce ikramiyeler hakkında çalışmalar yapıldığı iddia ediliyordu ve bayramdan hemen önce ikramiyelere zam yapılacağı aktarılmıştı. Ancak emeklilerin maaş hesaplarına 1.100 TL yatırılmıştı. Ancak bu çalışmaların 2023 yılı için yapılması beklentisi artarken ikramiyelere zam beklentisi de emeklilerin en büyük beklentisi oluyor.

Bu sene yüksek enflasyon rakamları sonrasında emekli vatandaşların aldıkları maaşlar erirken 2.500 TL emekli maaşı ile vatandaşlar geçinmekte temel ihtiyaçlarını almakta oldukça zorlandı. Ardından en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liraya çıkarıldı. Bunun ardından 2023 yılında en düşük emekli maaşının da önemli bir seviyeye çekilmesi bekleniyor.

ANLIK HABERDAR EDECEĞİZ

Emeklilerin bayram ikramiyesine yeni zam iddiası büyük yankı yaratmıştı. Ancak zam yapılmadı. Bundan dolayı yeni yılda ikramiye ödemelerine zam yapılması beklentisi oldukça arttı. Emeklilerin bayram ikramiyelerine bir zam yapıldığında veya bu konuda bir açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.