Editörün SeçtikleriEkonomiEmlak

Aile Bakanlığı müjdeyi duyurdu: İhtiyaç sahibi ailelere 1.500 TL nakit kira yardımı ödenecek! Başvurular başladı

Ülkemizde son bir yıl içerisinde ekonomide birtakım dalgalanmalar yaşanıyor. Bu kapsamda gelen bir son dakika haberine göre Aile Bakanlığı resmen harekete geçti. İhtiyaç sahibi ailelere 1.500 TL nakit kira yardımı ödenecek. Başvuruların başladığı açıklanarak detaylar aktarıldı.

Son dönemlerde ev ve kira fiyatları vatandaşların canını sıkmaya başladı. Ev fiyatları artarken özellikle büyükşehirlerde kira fiyatları da almış başını gitmiş durumda. Bu konuda devlet harekete geçerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1.500 TL kira yardımı ödeyeceklerini duyurdu. Başvurular resmen başladı.

1.500 TL NAKİT KİRA YARDIMI

Dar gelirli vatandaşların yardımına her zamanki gibi devlet koşuyor. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde ev ve kiralık daire bulmak çok zorlaştı. Devlet üzerine düşeni yaparak ihtiyaç sahibi ailelere 1.500 TL kira yardımı yapıyor.

BAKANLIK ÇEŞİTLİ YARDIMLAR YAPIYOR

Koronavirüs salgını ve peşinden gelen ekonomik krizi sebebi ile vatandaşlar zor dönem geçirmeye başladı. Ev tutamayan ve bütçesini yetiremeyen vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmen harekete geçti. Bakanlık elektrik faturası yardımı, gıda ve yakacak yardımı, eğitim yardımlarının dışında barınma yardımı da yapıyor.

KİRA YARDIMI BAŞLADI

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1.500 TL tutarında kira yardımı yapılacak. Başvurular Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı ve bünyesinde faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden yapılabiliyor. İhtiyaç sahibi olduğu kanıtlayan her aile bu kira yardımından yararlanabilecek.