Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Türkiye’deki herkesi ilgilendiriyor! Hemen bakın: Bu yanıtı aldığınızda nakit tazminat parası alacaksınız

Otomobil sahipleri artan benzin ve motorin fiyatlarının ardından bir de bakım ücretlerinin artmasından şikayetçi olurken Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan hazırlığa göre garanti süreleri bitse bile elektronik cihazlara kullanım ömrünce bakım hizmeti zorunlu olacağı paylaşıldı. Bu düzenleme doğrultusunda servis aldatmacasının da önüne geçileceği aktarılarak Yedek parça’ yanıtını alırsanız tazminat alma hakkına sahip olabileceğiniz ifade edildi.

ÖZEL SERVİS REKLAMI YAPILMAYACAK

Bakanlık tarafından hazırlanan taslağa göre her ürünün belli bir tamir süresi olacağı ifade edilerek 20 gün içinde otomobil; kamyonet, motorsikletler azami 45 gün içinde tamir edilip tüketiciye verilmek zorunda olacağı aktarıldı. Bununla beraber yetkili servis taklidinin önüne geçileceği yetkili servis olmayan tamirciler, ‘özel servis’ reklamı yapamayacağı ifade edildi.

Yedek parça yokluğu gibi nedenlerle destek hizmeti vermeyen firmalar tazminat ödeyecek. Yetkisi olmayan tamirciler, ünlü markaları tabelalarına yazarak soru işaretlerine neden olmayacak. Bilgisayar, tablet, cep telefonu, televizyon, 20 gün içinde otomobiller ise 45 gün içinde tamir edilip tüketiciye verilmek zorunda olacak.

TAZMİNAT ALABİLECEKSİNİZ

Bu düzenlemenin Ekim ayında yürürlüğe girmesi planlandığı belirtilerek yönetmeliğin taslağına göre garanti süresi biten ürüne de satış sonrası bakım hizmeti verileceği yedek parça bulunamaması gibi gerekçelerle satış sonrası hizmet vermeyenler de vatandaşa tazminat ödeyeceği ifade edildi. Tazminatlar yerli üreticilerden de ithalatçılardan da talep edilebilecek.