Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ve sonunda beklenen haber geldi! O kategorilerde olanlara müjde: 10 yıl erken emeklilik hakkı geldi

Bilindiği gibi iş hayatında bazı meslek kazaları yaşanabiliyor. İş kazası nedeniyle kalıcı zarar görenlerin ise Sosyal Güvenlik Kurumunun malulen emeklilik fırsatından yararlanabileceği aktarıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun malulen emeklilik avantajının detaylarını ise okuyucularımızla paylaşıyoruz.

SGK’YA BAŞVURU YAPILABİLİR

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunduğu malulen emeklilik, mesleğiyle alakalı bir hastalığa yakalanan veyahut da kaza geçiren kişilerin haklarını korumakta olan bir sistem olduğu paylaşılırken toplamda 1800 gün prim gününüzü tamamen tamamlandıysa tam teşekküllü bir devlet hastanesinden yüzde 60 oranı ve üstü engelli raporu alındıysa çalışamaz ibaresi de bulunuyorsa SGK’yı ziyaret edebilirsiniz.

MALULEN EMEKLİLİK HASTALIKLARI

SGK’nın malulen emeklilik başvurusunu yapabilirsiniz. Peki malulen emeklilik hakkı getirilen hastalıklar hangileri? İşte detaylar:

Uzuv kaybı

Metabolik bozukluklar

AIDS

İşitme kaybı

Denge bozukluğu

İleri seviyede bipolar bozukluk

Şizofreni

Kalp kapakçığı rahatsızlığı

Kalp yetmezliği

Akciğer, böbrek gibi organ nakillerinin yapılması

Tüberküloz ya da siroz biçimindeki karaciğer rahatsızlıkları

Ölümcül olan tüm kanser türleri

Görme yetisi kaybı

Beyin tümörü

Serebral palsi

Epilepsi

Zeka geriliği

EN AZ BİRİ OLSA BİLE BAŞVURULABİLİR

Söz konusu hastalıklardan en az birine sahip olan herkes malulen emekli olma başvurusunda bulunabileceği belirtilerek başvuru şartları ve sizden istenen belgeleri öğrenmek için SGK’yı ziyaret edebileceğiniz aktarıldı.