Editörün SeçtikleriEğitimGündemKpss

Son dakika! Kopya iddiası gündemdeyken ÖSYM’den bir kez daha KPSS açıklaması: Sınav 2 Ekim’de uygulanacak

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir kez daha KPSS duyurusu yapıldı. Bu duyuruda 2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-KPSS Ön Lisans), 02 Ekim 2022 tarihinde uygulanacağı ifade edildi. ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, 2022-KPSS Ön Lisans’ın 2 Ekim 2022 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığı din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin gireceği Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’nin ise 27 Kasım 2022 tarihinde yapılacağı ifade edildi.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞILDI

Yapılan duyurunun devamında sınav Sınav başvurularına ilişkin detaylar paylaşıldı. Bu noktada yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Sınava başvurular, 3- 15 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. 27 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olan 2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi başvuruları ise 7- 17 Ekim 2022 tarihleri arasında olacaktır. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin ‘https://ais.osym.gov.tr’ internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabileceklerdir. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi, 2022-KPSS Ön Lisans kılavuzunda yer almaktadır”

ÖSYM’DEN YAPILAN DUYURU

Konu ile ilgili olarak ÖSYM’nin kurumsal internet sitesi üzerinden de bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda şu ifadelere yer verildi:

2022-Kamu Personel Seçme Sınavı (2022-KPSS Ön Lisans), 02 Ekim 2022 tarihinde uygulanacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 27 Kasım 2022 tarihinde yapılacaktır.

Sınava başvurular, 03 – 15 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. 27 Kasım 2022 tarihinde uygulanacak olan Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları 2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) başvuruları ise 07 – 17 Ekim 2022 tarihleri arasında olacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-KPSS Ön Lisans kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Başvuru kılavuzu için TIKLAYIN.

KOPYA İDDİASI GÜNDME GELDİ

Bunun yanı sıra 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının ardından çarpıcı bir iddia gündeme geldi ve sosyal medya kullanıcıları bir yayınevi(Yediiklim Yayınevi)nin deneme sınavlarında sorduğu soruların şıklarına kadar aynı olduğunu paylaştı.

İletişim Başkanlığı’nın paylaşımını alıntılayan Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir açıklama yaptı. Erdoğan açıklamalarında tek bir kişinin bile mağdur olmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz”