Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Araba almayı bekleyenler dikkat! ÖTV indirimi resmen uygulandı: Yerli otomobil TOGG’un fiyatı da düştü! İşte yeni fiyat

Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG Geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla heyecan yaratmıştı ve ÖTV indiriminin de gelmesi ile beraber yerli otomobilin fiyatının da düşeceği aktarıldı. Geçtiğimiz günlerde başka yerde otomobil olan TOGG’u kapsamak üzere Elektrikli araçların fiyatlarına etkileyecek olan ÖTV indirimi Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Yeni karar doğrultusunda 160 kw’tan düşük olan elektrikli araçların ÖTV’si %50 oranında düşerken Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin de fiyatının geri çekilmesi bekleniyor.

ÖTV İNDİRİMİ TOGG’U DA KAPSIYOR

Geçtiğimiz günlerde TBMM plan ve bütçe komisyonunda kabul edilen yeni karara göre 700 bin TL’lik matrah ile birlikte motor gücü 160 kw’ı, vergisiz fiyatı da 700 bin TL’yi geçmeyen elektrikli otomobillerde ÖTV tutarı düşürülürken bu karar doğrultusunda ÖTV tutarı bu kapsamdaki otomobillerde yüzde 10 olacağı aktarıldı. Bu düzenleme kapsamında vergisiz fiyatı 700 bin TL’nin üzerinde olan elektrikli otomobillerde ise ÖTV tutarı %40 olarak belirlenirken ÖTV indirimi aynı zamanda Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan TOGG’u da kapsadığı ifade edildi.

ÖTV ORANI YÜZDE 60 OLDU

Yapılan yeni düzenleme ile birlikte elektrikli otomobil almak daha kolay hale getirildi not daha yeni kararla motor gücü 160 KW’ı geçen elektrikli araçlardan vergisiz fiyatı 750 bin TL’yi geçmeyen otomobiller için alınacak ödevi oranı %50 olurken 750 bin TL nin üzerinde fiyatı olan otomobillerden alınacak ÖTV oranı ise yüzde altmış olduğu duyuruldu.

700 BİN OLMASI BEKLENİYOR

Yapılan bu düzenlemeler sonrasında en çok merak edilen başlıklar arasında yerli otomobil TOGG’un fiyatı yer alıyordu. Düzenleme sonrasında yerli otomobilin fiyatının 700 bin ila 850 bin TL arasında olacağı tahmin ediliyor.