EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

O şehirde yaşayanlara dev müjde verildi: Yarın başlıyor! Tamamen ücretsiz olacak, birçok kişi yararlanabilir

İzmir’de yaşayan vatandaşlara çok önemli bir haber verildi. Bu doğrultuda yapılan duyuruda birçok kişinin yararlanabileceği ücretsiz gemi turlarının başlayacağı belirtildi. Söz konusu turlara ise 2 gün sonra başlanacağı ifade edildi. Gemi’nin Konak’tan kalkacağı belirtilerek Güzelbahçe ve Mordoğan iskelelerine uğrayıp Foça’ya gideceği aktarıldı.

YARIN BAŞLIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz gemi turları hakkında bir duyuru yapıldı ve İZDENİZ Genel Müdürlüğü, şehit yakınları, gaziler ve yakınları için tur düzenleyeceği paylaşıldı. Bunun yanı sıra yaz boyunca her hafta perşembe günleri Konak-Güzelbahçe-Mordoğan-Foça turu yapılacağı aktarılarak Turların ilkinin 4 Ağustos Perşembe günü yapılacağı vurgulandı.

Temmuz başından bu yana engelli yurttaşlar ve refakatçileri için haftada bir gün ücretsiz gemi turu düzenleyen İZDENİZ Genel Müdürlüğü, aynı hizmeti şehit yakınları, gaziler ve yakınları için de vereceği belirtilerek her hafta Perşembe günleri bu turların düzenleneceği aktarıldı.

Konak’tan kalkacak gemi, sırasıyla Güzelbahçe ve Mordoğan iskelelerine uğrayıp Foça’ya varacağı belirtilirken günü ister Mordoğan’da ister Foça’da geçirecek şehit yakınları, gaziler ve yakınları, akşamüstü aynı güzergâhtan geri döneceği aktarıldı.

SEFER SAATLERİ

Perşembe günleri Konak’tan 08.00’de kalkacak gemi, 08.45’te Güzelbahçe’den ve 09.45’te Mordoğan’dan hareket edecek; 10.30’da Foça’ya varacak. Akşam dönüş seferi ise 17.00’de başlayacak. Gemi; Mordoğan’a 17.45’te, Güzelbahçe’ye 18.45’te ve Konak’a 19.30’da varacak.

BAŞVURU DETAYLARI

Birinci derece şehit yakınları ile gaziler, gazi yakınları, vazife malulleri ve yakınları, tura katılmak için 0232 320 00 35 (Dahili 102-103) numaralı telefonu arayıp, biniş yapacakları iskeleyi bildirerek rezervasyon yaptırabilecekleri belirtilirken gemi kapasitesinin 300 kişi olduğu için seferden en az bir gün önce aranması gerektiği vurgulandı. Bununla beraber rezervasyon yaptıran yolcuların, gemiye binerken ücretsiz seyahat kartlarını turnike görevlisine göstermesi gerektiği paylaşıldı.