Personel Alımı

Son memur alımı müjdesi Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi; 400 kişi birden alınacak, başvurular 14 Eylül’e kadar devam edecek…

Gerçekleştirilecek olan 400 yeni memur alımının müjdesini veren Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan mali hizmetler uzman yardımcısı sınavı ile personel alımı gerçekleştireceğine ilişkin bir kılavuz yayınladı.

ÖNCE SINAV BAŞVURULARI ALINACAK

Gerçekleştireceği sınav ile 400 yeni memur alımı yapacağını duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, mali hizmetler uzman yardımcısı olarak çalıştıracağı yeni memurları ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek bir sınava tabi tutacağını açıkladı. Bu sınav için ön başvuruları ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden 8 Eylül – 14 Eylül 2022 tarihleri arasında alacağını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, sıralamaya girmeyi başaran adayların nihai başvurularını ise, yine çevrimiçi bir şekilde ve ÖSYM üzerinden 27 Eylül – 3 Ekim 2022 tarihleri arasında alacağını duyurdu.

MALİ HİZMETLER UZMAN YARDIMCISI ALIMI ŞARTLARI

Yayınladığı kılavuz ile ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan mali hizmetler uzman yardımcısı alımı için yapılacak sınava başvuru şartlarına da yer veren Hazine ve Maliye Bakanlığı, sınava sadece T.C. vatandaşı olan ve sınavın yapılacağı yılın ocak ayı ilk günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olan adayların başvuru yapabileceğini belirtti. Bu iki temel şartın yanı sıra ÖSYM 2021 veya 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) KPSS-P48 puan grubunda asgari 75 ve üzerinden puan almış olan adayların sınava dahil edileceğini duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, sınava alınacak olan kişilerin lisans mezunu olmak kaydıyla mezun olabileceği bölümleri ise; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri olarak sınırladı.

MALİ HİZMETLER UZMAN YARDIMCISI SINAV TARİHİ VE YERİ

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı, gerçekleştireceği mali hizmetler uzman yardımcı sınavına ilişkin yayınladığı kılavuzda detaylı bir açıklama gerçekleştirdi. Bu açıklama içerisinde yazılı sınavın tarihini ve yerini de belirten Hazine ve Maliye Bakanlığı, sınavın 13 Kasım 2022 Pazar günü saat 10.15’te Ankara’da gerçekleşeceğini açıkladı.