Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

e-Devletten başvuru alınıyor! Başvuranın hesabına anında 600 TL yatırılıyor: Ödemeler resmen başladı

Yüz binlerce kişiye para ödemelerinin başladığı belirtilerek devlet tarafından dar gelirli ailelere yardım parası verildiği belirtildi. Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler 12 ay boyunca devam edeceği belirtilerek ödemelerin 450 TL ile 600 TL arasında değiştiği aktarılarak ödemelerin başvuru sırasında belirtilen banka hesaplarına yapılacağı aktarıldı.

GEREKLİ ŞARTLAR

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılabileceği belirtildi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın verdiği bilgiye göre; genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret (5 bin 500 lira) tutarının üçte birinden az olması gerektiği bildirildi.

Bununla beraber özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkar, diğer bağımsız çalışanlar, SSK ve Bağkur emeklileri, Emekli Sandığı (memur) emeklileri SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimlerinin faydalanabildiği paylaşıldı.

1.833 TL’DEN AZ OLMALI

Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 liradan az olması gerektiği belirtilerek 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten yararlanabildiği hanedeki tüm bireylerin maaş, ücret, yevmiye gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplamaya dahil olduğu vurgulandı.

600 TL ÖDEME YAPILIYOR

Ev arsa gibi gayrimenkullerde rayiç bedel 240’a, binek araba, kamyon gibi motorlu araçlarda rayiç bedel 120’ye bölünerek aylık hane gelirine katkısı bulunduğu belirtildi ve hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verileceği paylaşıldı. Ödemeler 12 ay boyunca düzenli olarak yapılacak. Hak sahiplerine ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü başladı.