Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Araç sahiplerine peş peşe müjde verildi! Pompa fiyatlarına yansıyor: Akaryakıt fiyatları 10,36 TL olacak!

Brent petrol fiyatları bayram öncesi yaşanan düşüşün ardından yeniden yükselmeye başlarken daha sonrasında düşüş yaşandı. Benzin ve motorin fiyatlarına indirim yapıldı. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre benzin fiyatları çok daha fazla düşecek. Bu indirimle birlikte son bir aylık süreçte 10 liradan fazla indirim uygulanmış olacağı aktarıldı.

İNDİRİMLER DEVAM EDECEK

Kurban Bayramı öncesinde Brent petrol fiyatlarında başlayan düşüş, bayramdan sonra devam etmedi. Brent petrol fiyatları yeniden 104 Dolar seviyelerine kadar yükseldi. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen bezin ve motorine yeni bir indirim yapıldı ve bu indirimlerin devam edeceği aktarıldı.

Haziran ayında 30 liraya dayanan akaryakıt fiyatları, Temmuz başından itibaren biraz da olsa düşmeye başlamış ve 25 TL seviyelerine kadar gerilediği hatırlatıldı ve Kurban Bayramı’ndan hemen öncesinde petrol fiyatları ve dolarda yaşanan dalgalanma ile birlikte fiyatlar düşmeye başlamış ve motorine 2.10 TL indirim uygulanmıştı.

TOPLAM 5.44 TL İNDİRİM

Geçtiğimiz haftalarda ise motorine toplamda 5.44 TL indirim yapıldığı belirtilerek bayram biter bitmez de bu defa benzine indirim geldiği benzine yapılan 1.55 TL indirim sonrası bir indirim daha yapıldığı ifade edildi.

Benzin ve motorin fiyatlarına Brent petrol fiyatlarında yaşanan artışa rağmen indirim uygulanmaya devam ederken fiyatların yeniden Mayıs ayı seviyelerine kadar inmesi beklendiği belirtildi. Ayrıca motorin fiyatlarına da indirim yapıldı. Ancak LPG fiyatlarına henüz indirim veya zam duyurusu yapıldı.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM YAPILDI

Motorine ve benzin fiyatlarına peş peşe indirim geldi. Benzine 2.23 TL, motorine ise 1.15 TL indirim yapıldı. Akaryakıt indirimi 6 Ağustos günü itibarı ile pompa fiyatına yansıdı.

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ 6 AĞUSTOS 2022

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 20.02 TL/LT

İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 23.35 TL/LT

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 11,1 TL

İstanbul Avrupa Yakası’nda bir litre benzin fiyatı: 20.01 TL/LT

İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 23.32 TL/LT

İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 11,35 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Ankara’da benzin litre fiyatı 20.13 TL/LT

Ankara’da motorin litre fiyatı 23.44 TL/LT

Ankara’da LPG litre fiyatı 11.37 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir’de benzin litre fiyatı 20.15 TL/LT

İzmir’de motorin litre fiyatı 23.45 TL/LT

İzmir’de LPG litre fiyatı 11,04 TL