GenelGündemSağlık

Kabus bu yaz da geri döndü: Bağ bahçeye girerken çok dikkat edin! Bu hastalığa yakalanan hayatını kaybediyor

Ülkemizde her sene olduğu gibi bu sene de yaz aylarının kabusu geri döndü! Her yaz yüzlerce kişinin rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmasına neden olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakaları artıyor. Son olarak Tokat’ta iki kişi daha hastanede tedavi altına alındı.

AA’nın haberine göre Tokat’ta vücutlarına yapışan keneyi kendileri çıkardıktan sonra rahatsızlanan 2 kişi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisiyle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Hastanesinde tedavi altın alındı. Hastaların genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Ancak geç kalınan durumlarda hastaların büyük çoğunluğu vefat ediyor.

KKKA HASTALIĞI NEDİR?

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı, Afrika, Asya, Doğu Avrupa ve Orta Doğu’da endemik olarak görülen ölümcül hastalıklardan biri olarak tanımlanıyorç KKKA, Nairovirüs grubuna ait bir virüsle şiddetli ateşe neden oluyor. Keneler aracılığıyla yayılan hastalık, hayvanlardan insanlara bulaşıyor. Bu nedenle özellikle bağ bahçeye girip çıkarken vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarı yapılıyor…

Hastalık, aniden başlayan baş ağrısı, baş dönmesi, yüksek ateş, bel ağrısı, eklem ağrısı, karın ağrısı ve kusma gibi başlangıç ​​belirtilerle ortaya çıkıyor. Gözlerde, yüzde, boğazda kızarıklık ve damakta kırmızı lekeler yaygın olarak görülen belirtiler olarak tanımlanıyor.