EkonomiGündemPolitika

Son dakika harekete geçildi: Market reyonlarında fiyatlar zirve yapınca Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi!

Ekonomideki gidişat gün aşırı market reyonlarına zam olarak yansırken hükümet tarafından flaş adım atıldı. Vatandaşa uygun fiyatlı hizmet vermesi beklenen Kooperatif Marketlerde bile fiyatlar zirve yapınca Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi.

AK Parti’nin dünkü Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında hükümet tarafından Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait marketlerin kar amaçlı kurulmadığı belirtildi ve fiyatların düşürülmesi için talimat verildi.

ÇİFTÇİLER DESTEKLENECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün toplanan MKYK’da, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sunum yaptı. Gelen bilgilere göre Bakan Kirişçi tarımsal destek ödemeleriyle ilgili yeni bir paketin hazırlanarak çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

TALİMAT VERİLDİ

BBC Türkçe’nin aktardıklarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların uygun fiyatlı ürün alabilmeleri için Tarım Kredi Kooperatifleri’nin fiyatlarını düşürmesini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kirişçi’ye, “Tarım kredi kooperatifleri kar amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin” talimatı verdiği ortaya çıktı.