Gündem

Emekli promosyonlarında kamu bankası hamlesi epeydir bekleniyordu; söylentiler gerçekleşirse, artık emekliler 10 bin TL promosyon alacak!

Emekli promosyonlarında yarış kızışırken, Paramedya isimli haber kuruluşunun yaptığı bir haber dikkat çekti. Yaptığı haberde kamu bankalarının çalışanlara ödediği promosyon tutarına işaret eden Paramedya, emeklilerin alabileceği promosyon tutarlarının her an 10 bin TL’ye yükselebileceğini iddia etti.

PARAMEDYA, EMEKLİ PROMOSYONLARINDA YENİ ÇITAYI 10 BİN TL OLARAK İŞARETLEDİ

Emekli promosyonlarına ilişkin özel bir haber gerçekleştiren Paramedya isimli haber kuruluşu, artan emekli promosyonlarına dikkat çekerek, promosyonların daha da artabileceğine vurgu yaptı. Emekli promosyonlarında zamların enflasyona yenik düştüğüne işaret eden Paramedya, haberinde; “7 bin 500 lira çok büyük rakam gibi geliyor. Oysa Denizbank 2015 yılında 300 lira promosyon verdi. Enflasyon ile kıyasladığımızda bugün söz konusu promosyonun en az 15 bin lira olması gerek” ifadelerine yer verdi. Kamu bankalarının henüz zam yapmadığına işaret eden Paramedya haberi, bu bankaların da zam yapması halinde emekli promosyonlarında yeni çıtanın 10 bin TL olacağına işaret etti. Paramedya’nın haberinin konuya ilişkin o kısmında; “Daha kamu bankaları ortaya çıkmadı. Bugün kamu bankaları normal kurum maaş ihalelerinde 3 yıl için 20 bin liraya kadar promosyon veriyorlar. Bugün özel bankalar 3 yıllığına 7 bin lira veriyor. Bu nedenle kamu bankaları tüm dengeleri değiştirebilir” ifadeleri yer aldı.

HANGİ BANKA NE KADAR EMEKLİ PROMOSYONU VERİYOR?

Bankaların emeklilere yönelik verdikleri promosyonlar alanı adeta bir yarış pistine dönüştü. Emekli maaşlarına gelen zamların ardından emekli promosyonlarına da zam yapan Türkiye Finans Bankası ile Türkiye İş Bankası, 5 bin TL’ye varan tutarlarda promosyon ödemesi gerçekleştirmeye başladı. En yüksek promosyon çıtası TEB’de 5 bin 500 TL’ye ulaşırken; Akbank, ING Bank ve QNB Finansbank, emekli promosyonlarında 7 bin TL’ye varan ödemeler gerçekleştirir hale geldi.

EN YÜKSE EMEKLİ PROMOSYONU VEREN BANKA GARANTİ BBVA VE YAPI KREDİ

En yüksek emekli promosyonu veren bankalar ise, son zam ataklarıyla birlikte Garanti BBVA ve Yapı Kredi Bankası oldu. Her iki banka da maaşa göre değişmekle birlikte, ağustos ayı itibariyle 7 bin 250 TL promosyon ödemesi gerçekleştirmeye başladı.