Editörün SeçtikleriEkonomi

PTT’den anında 3.350 TL alabilirsiniz! Ödemeler başladı: Onaylanan herkes hemen parasını çekecek

Temmuz ayında asgari ücrete zam gelmişti. Net 5 bin 500 TL’ye çıkan asgari ücret sonrasında yaşlılık, engelli ve evde bakım maaşlarında da ciddi artış yaşandı. Maaş zammı sonrasında evde bakım maaşı 2.706 TL’de 3.340 TL’ye yükseldi. Yüz binlerce kişi bu destek ödemelerinden yararlanabiliyor. Ancak bu ödemeden yararlanabilmek için bir takım şartları taşımak gerekiyor.

PTT’den raporunuzun onaylanması halinde hemen 3 bin 350 TL çekebilirsiniz. Raporu onaylanan hemen parasının alabilecek. Evde bakım maaşı adı altında her ay yüz binlerce kişiye 3 bin 350 TL ödeme yapılıyor. Ödemeler her ay il il hesaplara aktarılıyor.

ARTIŞ YAŞANDI

Asgari ücrete yapılan zam sonrasında Temmuz ayında itibaren yaşlılık, engelli ve evde bakım maaşlarında artış yaşandı. 2 bin 706 TL2den 3 bin 340 TL’ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

1- Ağır engelli olunduğuna dair sağlık kurulundan alınan rapor,

2- Hanenin genel gelir durumunun müsait olması,

3- Bakıma muhtaçlık durumu, gibi temel şartlara bakılmaktadır.

AKRABA YA DA VASİSİNE ÖDENİYOR

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç vatandaşların mağduriyetlerini engellemek adına yapılıyor. Her ay ödemeler bakıma muhtaç kişinin bakımını yürüten akraba ya da vasisine veriliyor.

EN ÖNEMLİ ŞART

Bir diğer aranan koşul hane içerisindeki gelir durumu. Bu ödemeyi almak için ortalama aylık gelirin net asgari ücretin 3’te 2’sinden az olması gerekmektedir.