Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ödemeler bugün başladı! Asgari ücretli olanlara 12.454 TL para veriliyor: PTT’ye giderek alabilirsiniz

Maaşı asgari ücret olanlar için çok önemli bir ödeme haberi daha verilirken asgari ücretli kadın çalışanlara doğum parası ödemesi yapılacağı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli destek ödemesi yapılıyor. Bu doğrultuda kadınların çalışma hayatına dönebilmesi ve kazandırılması için doğum yapan kadınlara 12.454 TL’ye kadar doğum parası ödemesi yapılıyor.

12.454 TL PARA ÖDENİYOR

Söz konusu ödemelerin SGK aracılığı ile yapıldığı belirtilerek kadınların çalışma hayatına daha kolay dönebilmesi için projeler geliştirildiği aktarılarak doğum yapmış kadınlara SGK aracılığı ile toplu para ödemesi yapıldığı ifade edildi. Dolayısıyla kadınlara doğum parası veriliyor ve şartlara uyum sağlanıp başvuru yapılması dahilinde bu ödemeler alınıyor. Söz konusu ödemeler 12 bin 454 TL’ye kadar çıkıyor ve PTT aracılığı ile alınabiliyor.

ARANAN ŞARTLAR

Bu ödemeden yararlanmak isteyen kadınlarda aranacak şartlar da paylaşıldı. Bu şartlar şöyle oluyor:

“Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması, İstirahatli olduğu süre içinde iş yerinde çalışmamış olması, (Sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışma durumu hariç) İstirahatin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin yitirilmemiş olması, Doğum olayının canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olması”

SGK TARAFINDAN ÖDEME

SGK tarafından da bir duyuru yapılarak doğum tam ve sağ bir şekilde gerçekleştikten sonra bu ödemelerin yapıldığı ifade edildi. Ayrıca kadınların çalışma hayatında daha çok yer alabilmesi için bu ödemelerin yapıldığı belirtilerek kadınlara 12 bin 454 liraya kadar para ödemesi yapıldığı ifade edildi.