Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Asgari ücretli çalışanlara ikramiye için flaş gelişme! TBMM’ye geldi: 2.750 TL ikramiye ödenecek

Ülkemizde yaşanan ekonomik zorluklardan kaynaklı olarak birçok vatandaş tarafından geçim zorluğu yaşanıyor. Bundan kaynaklı olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine çok önemli bir teklif verildi. Bu teklifte asgari ücretli çalışanlara aynı emekliler gibi bayramlarda ikramiye verilmesi talep edildi. Çalışanlar tarafından ekonomik zorluklardan kaynaklı olarak ek ödemeler araştırılıyor.

TBMM’YE TEKLİF VERİLDİ

İkramiye konusunda sevindiren bir haber geldi ve ikramiye ödemesi için TBMM’ye kanun teklifi verildiği belirtildi. Teklif doğrultusunda ikramiyenin asgari ücretin yarısı olacağı bildirildi.

TEKLİFİN GEREKÇELERİ

Konu ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen teklif için gerekçeler de paylaşıldı. Buna göre gerekçelerde “5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 18. ek maddesinin 1. fıkrasına göre: ‘Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1100’er TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödenir’ denilmektedir. Teklif ile, çalışanlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret net tutarının yarısı kadar bayram ikramiyesi verilmesi amaçlanmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

KABUL EDİLİRSE ÖDENECEK

Bu kanun teklifi kapsamında çalışanlara bayram ikramiyesi verilmesi istendiği paylaşılırken Ramazan Bayramında ve Kurban Bayramında asgari ücretlilere asgari ücretin yarısı kadar ikramiye verilmesi istendi. Teklif kabul edilirse önümüzdeki bayramlarda özel sektörde asgari ücret ile çalışanlara dönemin asgari ücretinin yarısı kadar ödeme yapılacak.