Gündem

Akaryakıtta indirim çok durmadı, 81 kuruşluk zam pompa fiyatına yansıdı! Güncel akaryakıt fiyatları…

Brent petrol fiyatında görülen dalgalanmalar yurtiçi piyasalarda akaryakıt fiyatlarına etki etmeye devam ediyor. Petrol fiyatları için gözler bir süredir ABD’de açıklanacak olan Temmuz ayı enflasyon verilerindeydi. ABD’de Temmuz 2022 TÜFE verileri beklentilerin altında geldi ve küresel finans piyasalarında hızlı bir hareketlilik yaşandı. Bu hareketlilikle birlikte petrol fiyatında da dalgalanma görülürken, bu dalgalanmaların akaryakıt fiyatlarına nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

Petrol fiyatlarındaki gerileme ile dün motorin litre fiyatına 1 TL indirim yansımıştı. Ancak bir sonraki günde ise motorin fiyatına gece yarısından itibaren 81 kuruşluk zam yansıdı. Böylece 2 gün içerisinde motorin fiyatında toplam değişiklik 19 kuruşluk indirim olarak kaldı. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

ÖNCE İNDİRİM, SONRA ZAM GELDİ

Brent petrol fiyatı geçtiğimiz hafta 100 dolar seviyesinin altına indi ve bu gerileme ile birlikte yine geçtiğimiz hafta benzin ve motorin fiyatında peş peşe indirimler görüldü. Bu indirimler sonrasında yeni hafta da petrol fiyatındaki gerileme ile başlayınca bu gerileme de akaryakıta indirim olarak yansıdı ve motorin fiyatına önceki geceden itibaren 1 lira indirim yansıdı. Ancak bir sonraki gün, yani dün geceden itibaren motorin fiyatına bu kez de 81 kuruşluk zam yansıdı. Gelen bu fiyat değişimi sonrasında akaryakıt fiyatları netleşti. Güncel benzin ve motorin fiyatları ne kadar?

11 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Gelen fiyat değişimleri sonrası güncel akaryakıt fiyatları şöyle:

  • İstanbul’da benzin litre fiyatı 20,04 TL
  • İstanbul’da motorin litre fiyatı 22,37 TL
  • Ankara’da benzin litre fiyatı 20,15 TL
  • Ankara’da motorin litre fiyatı 22,46 TL
  • İzmir’de benzin litre fiyatı 20,16 TL
  • İzmir’de motorin litre fiyatı 22,47 TL