Editörün SeçtikleriEkonomiGündemMevzuat

Resmi Gazete’de yayımlandı! Otomobil sahiplerine kötü haber verildi: Yüzde 20 oranında zam yapıldı

Resmi Gazete’de çok önemli bir yönetmelik yayımlandı. Bu yönetmelik doğrultusunda zorunlu trafik sigortasında aylık azami prim artışına yüzde 20 zam yapılırken Eylül ayı itibarıyla yüzde 2.25 değil yüzde 4.75 olarak uygulanacağı ifade edildi.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmelikte değişiklikler yapan yönetmeliği yayımlandı.

Trafik sigortası primlerine Eylül ayından geçerli olmak üzere yüzde 20 zam yapılırken, aylık artış oranı da yüzde 4.75’e çıkarıldığı belirtilerek zorunlu trafik sigortası poliçesi düzenlemekten kaçınan sigorta şirketine yetkisi bir aya kadar durdurulabileceği paylaşıldı.

YENİ İBARE EKLENDİ

Ayrıca yönetmeliğin geçici 11. maddesinde yapılan değişiklikle yeni bir ibare eklendi ve bu ibare şöyle oldu:

“2022 yılı Şubat ayından itibaren aylık yüzde 1.5 (bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden) olarak” ibaresinden sonra gelmek üzere, ”2022 yılı Eylül ayından itibaren aylık yüzde 4.75 (bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden) olarak”

Böylece zorunlu trafik sigortasında azami prim tutarlarındaki artış eylül itibarıyla yüzde 1.5 değil yüzde 4.75 olarak uygulanacağı belirtilerek bu yıla kadar aylık artış yüzde 1 olarak uygulandığı hatırlatıldı. Ancak bu oran önce yüzde 1.5’e, sonra yüzde 2.25’e çıkartılmıştı.