Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Ve sonunda beklenen ödemeler başladı! PTT veya ATM’lerden alın: Ailelere 1.500 TL para ödemesi başladı

Ülkemizde son bir yıl içerisinde ekonomide birtakım dalgalanmalar yaşandığı belirtilerek son haberlere göre Aile Bakanlığının ödemeler için harekete geçtiği ifade edildi. Bu noktada ihtiyaç sahibi olan ailelere 1.500 TL verileceği bildirildi. Bu ödemelerin ise nakit kira yardımı olduğu belirtildi. Ayrıca bu kira yardımının detayları da vatandaşlar ile paylaşıldı.

1.500 TL VERİLİYOR

Son dönemlerde ev ve kira fiyatları vatandaşların bütçesini zorlarken ev fiyatları arttı ve özellikle büyükşehirlerde kira fiyatları 2 hatta 3 kat arttı. Devlet kira yardımı konusunda da harekete geçti. Kira yardımı adı altında vatandaşlara 1.500 TL para veriliyor. Bu destek ödemeleri için başvuruların başladığı ve ödemelerin yapıldığı aktarıldı.

BARINMA YARDIMI YAPILIYOR

Dar gelirli vatandaşların yardımına her zamanki gibi devlet koşarken özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde ev ve kiralık daire bulmanın çok zor olduğu devletin de destek verdiği belirtildi. Koronavirüs salgını ve peşinden gelen ekonomik krizi sebebi ile vatandaşlar zor dönem geçirmeye başladı. Ev tutamayan ve bütçesini yetiremeyen vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmen harekete geçti. Bakanlık elektrik faturası yardımı, gıda ve yakacak yardımı, eğitim yardımlarının dışında barınma yardımı da yapıyor.

BAŞVURU DETAYLARI

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 1.500 TL tutarında kira yardımı yapılacağı belirtildi ve başvuruların Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı ve bünyesinde faaliyet gösteren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden yapılabildiği aktarıldı. İhtiyacı olduğunu kanıtlayan her ailenin ise bu ödemeden yararlanabileceği ifade edildi.