Gündem

Hafta sonu aman dikkat! İki bölgede de etkisini gösterecek: Bu defa çok kuvvetli geliyor!

Hafta sonuna dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu bazı bölgelerde görülecek yoğun sağanak yağış için uyarıda bulundu.

Buna göre Marmara’nın batısı, Doğu Karadeniz, Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun batı kesimlerinde yağış bekleniyor. Sıcaklıklar doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurdun kuzey ve batı kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile İstanbul, Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir’in kuzeyi, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Antalya’nın batı ve doğu iç kesimleri, Adana’nın kuzeyi, K. Maraş’ın batısı, Osmaniye, Hatay, Erzurum’un kuzeyi, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR VE FIRTINA TEHLİKESİ

Rüzgarın; Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Hafta sonu Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yağış devam edecek. Marmara ve İç Anadolu’nun batısı, Akdeniz ve Ege’nin iç kesimleri ile Hakkari ve Adana’da yağışların gök gürültülü, yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun kalan kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.