Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Akbank’tan kartı olanlara az önce müjde verildi! Son dakika: Cüzdanında banka kartı olanlara 750 TL veriliyor

Akbank internet sitesi üzerinden çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda ilk kez Axess veya Wings’e başvurun, market ve akaryakıt sektörlerinde yapacağınız her 750 TL ve üzeri harcamaya 150 TL, toplam 750 TL’ye varan indirim yapılacağı belirtildi. Bu indirim puan olarak kartlara yansıtılacak ve bir sonraki alışverişte kullanılarak 750 TL indirim yapılacak.

İNDİRİM YAPILACAK

Kampanya 01.08.2022– 31.08.2022 tarihleri arasında, ilk kez Axess veya Wings asıl kredi kartı başvurusu yapan Akbank müşterileri için geçerli olduğu belirtilen duyurunun devamında Şube, Müşteri İletişim Merkezi, Akbank Mobil, Juzdan, İnternet Şube, ATM, Akbank.com, axess.com.tr, wingscard.com.tr kanalları aracılığıyla kredi kartına başvurulabildiği ifade edildi.

31 AĞUSTOS SON TARİH

Ayrıca banka tarafından yapılan duyurunun devamında Başvuru formunda “kartımın anında dijital kullanıma açılmasını istiyorum” seçeneği seçilerek anında dijital kullanım özellikli kart sahibi olunabilir ve Akbank müşterileri, kartları adreslerine ulaşmadan, anında internet harcamaları ve mobil ödemelerde kullanılabileceği belirtilerek 01.08.2022 öncesi açık Axess, Wings veya Free kartı olmayıp, 01.08.2022-31.08.2022 arasında başvurarak, 31.08.2022’ye kadar kartı onaylanan müşteriler kampanyadan faydalanabileceği ifade edildi.

750 TL HEDİYE EDİLECEK

01.08.2022-31.08.2022 tarihleri arasında başvurusu onaylanan müşteriler kampanya kapsamında 30.09.2022’ye kadar market ve akaryakıt sektörlerinde yapacakları her 750 TL ve üzeri harcamaya 150 TL, toplam 750 TL’ye varan indirim kazanılabileceği belirtilen duyurunun devamında kampanya kazanımı aynı gün içerisinde aynı iş yerinden yapılacak olan ilk 750 TL’lik harcama için geçerli olduğu kampanyaya Free, ticari kartlar, ek kart ve sanal kart başvuruları dâhil olmadığı aktarıldı.

KAMPANYA AYRINTILARI

Kampanyanın ayrıntılarına ilişkin yapılan duyurunun devamında şu ifadelere yer verildi:

Kampanya müşteri bazında gerçekleştirilecektir.

Kampanyadan sadece ilk kez Axess veya Wings asıl kredi kartı başvurusu yapan müşteriler yararlanabilir.

Kampanya boyunca market ve akaryakıt sektörlerinde yapacakları her 750 TL ve üzeri harcamaya 150 TL, toplam 750 TL’ye varan indirime ek olarak, üye işyerlerinden ve diğer kampanyalardan da chip-para kazanılabilir.

Kazanılan indirim tutarı kampanya koşulları gerçekleştirildikten sonra 2 iş günü içerisinde ekstreye indirim olarak yansıtılacaktır.

Kampanyada indirim kazanan işlemin iptali veya değişikliği nedeniyle kısmi ya da tüm ödemenin iadesi durumunda, kazandırılan indirim tutarı hesap özetine/ ekstresine borç kaydedilir.

Nakit çekim, EFT/havale, fon alım/satım, BES işlemleri, anlık/otomatik fatura, vergi ödemeleri ve chip-para ile yapılan alışverişler kampanyaya dâhil değildir.

18 AYI GEÇEMEZ

Yasal mevzuat gereği, mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi bireysel kredi kartları için 12 ayı, kurumsal/ticari kredi kartları için ise 18 ayı geçemez.

Bu süre bireysel kredi kartları ile yapılan; yurt dışına ilişkin havayolları, seyahat acenteleri, konaklama ile ilgili harcamalarda ve basılı ve külçe halinde olmayan altın ürünlerine ilişkin kuyum harcamalarında 3 ay, elektronik eşya alımlarında (Video, kamera, ses sistemleri, fiyatı 5000 Türk lirasının üzerinde olan televizyon vb) 4 ay, tablet alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, yenilenmiş ürün niteliğinde olan fiyatı 5000 Türk Lirasının üzerindeki cep telefonu alımlarında 6 ay, sağlık ürünü alımlarında, mobilya ve elektrikli eşya (Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli ev aletleri vb.) alımlarında ve fiyatı 5000 Türk Lirasına kadar olan televizyon alımlarında 9 ay, vergi ödemelerinde, eğitimle ilgili harcamalarda, bilgisayar alımı, taşımacılık, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda ve yenilenmiş ürün niteliğinde olan fiyatı 5000 Türk Lirası ve altındaki cep telefonu alımlarında 12 ay, yurt içine ilişkin havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili harcamalarda 18 ay olarak uygulanır.

TAKSİT UYGULANMAZ

Bireysel kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe altın alımına ilişkin kuyum, telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar ve yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz.