Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Kırmızı et seferberliği başladı! Her aileye kırmızı et konservesi veriliyor: Resmen başladı

Binlerce aileye konserve et dağıtılacağı belirtilerek bu konu hakkında da açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yaklaşık 232 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılacak olan konserveler, İBB’nin Zeytinburnu’ndaki depolarına ulaştığı ifade edildi. İstanbul’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere konserve etlerin yola çıktığı belirtilerek İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu önemli değerlendirmelerde bulundu.

“GÜZEL BİR ANDA BULUŞUYORUZ”

Açıklamalarında “Bugün, uzun bir emeğin sonucu, güzel bir anda buluşuyoruz. Bazen yaptığınız işler vardır, sonucu bu ana ulaştığında ve sonrasında, insanları mutlu ediş biçiminde böyle kıymetli bir aracılığı başardığınızda, gerçekten çok büyük bir manevi huzur hissedersiniz. Şu an İBB ve İstanbul Vakfı olarak bizler, başlattığımız bu sürecin o huzurunu yaşıyor durumdayız” ifadelerini kullanan Ekrem İmamoğlu İstanbul Vakfı aracılığıyla başlattıkları kampanyanın 3’ncü yılında olduklarını hatırlattı ve şöyle devam etti:

“Türkiye’mizin açık ara en büyük sorunu, ekonomi. Artık yüzde 80-85 oranında vatandaşlarımız geçim sıkıntısından, hatta beslenememekten hatta ihtiyaç duyduğu acil gıdaları alamamaktan bahsetmekte. Ki bu oran, ne yazık ki İstanbul gibi metropollerde daha büyük sıkıntılı sayılara ulaşmakta. İstanbul’da, özellikle sofralarına et girmeyen, sağlıklı ve insanları geliştiren, besleyici gıdaya erişemeyen yüz binlerce ailemiz var. Bu bizim tespitlerimiz sonucu söylediğimiz, ne yazık ki gerçek rakamlar. Bebekler süte ulaşamıyor. Henüz gelişme çağındaki çocuklar, gençler ne yazık ki evlerde, sofralarında bu besleyici gıdalara erişemiyorlar”

232 BİN AİLE KONSERVE ET VERİLECEK

Ekrem İmamoğlu açıklamalarında “Bugün de ortaya konan 232 bin konservemizi yola çıkartıyoruz ve ailelerimize ulaştıracağız. Şöyle bir geçmişe baktığımızda; yaklaşık olarak biz, 580 bine yakın eve 3 yılda konserve ulaştırmış olduk. Bu da çok değerli bir başarı haline geldi diyebilirim, amacına ulaştı.” dedi ve şu anda bu konservede, orada belki kazanda kaynayan binlerce insanımızın bağışladığı etlerin birbirine lezzetinin karıştığı bir biçimde, 232 bin haneye dağılacağını aktardı.

“ÇOK ÇOK MUTLUYUZ”

Tüm bunlarla beraber Ekrem İmamoğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Hem insanlarımızın ibadetlerine kolaylık hem bugüne dönük gereğini yerine getirmek -ki kurban eti zaten paylaşılması büyük oranda maksadıyla gerçekleştirilen bir ibadet- yönüyle de çok çok değerli bir işi başardığımızı görüyorum. Şu anda bu konservede, orada belki kazanda kaynayan binlerce insanımızın bağışladığı etlerin birbirine lezzetinin karıştığı bir biçimde, 232 bin haneye dağılacak ve o lezzetle insanlarımız buluşacak. Çok çok mutluyuz. Bütün emek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hem Allah kabul etsin bağışlayanlara hem de afiyet olsun kıymetli hemşehrilerimize.”