GenelGündem

15-16 Ağustos evde bakım maaşı iller listesi belli oldu mu? Evde bakım maaşı nasıl sorgulanır?

Evde bakım maaşı iller listesi araştırılıyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay Kurban Bayramı nedeniyle evde bakım maaşları normalden daha erken bir tarihte hesaplara yatırılmıştı. Temmuz ayında evde bakım maaşlarının erken yatırılması ile Ağustos ayı için de benzer bir beklenti oluştu. Ancak Ağustos ayında evde bakım maaşları erken yatmadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakıma muhtaç olan, engelli, hasta veya yaşlı vatandaşlara her ay bakım ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan evde bakım maaş ödemeleri, ilgili vatandaşın birinci dereceden yakınına, yani bakımını üstlenen kişiye veriliyor. Her aynı günlerde yatırılan evde bakım maaşları, 15 Ağustos itibariyle araştırılıyor. 15 Ağustos 2022 evde bakım maaşı iller listesi belli oldu mu? İşte detaylar…

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15. günü ile son günü arasında yatırılıyor. Bu nedenle de evde bakım maaşlarının 15 – 31 Ağustos tarihleri arasında hesaplara yatması bekleniyor. Evde bakım maaşı ödemelerinin hesabına yatırılıp yatırılmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden veya SMS yolu ile sorgulama yapabiliyor. Sorgulamayı e-Devlet üzerinden yapacak olan kişilerin “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfası üzerinden sorgulama yapması gerekiyor. SMS ile kontrol etmek isteyen vatandaşlar da “BAKIYE” yazım 4747’ye SMS göndererek sorgulama yapabiliyor, mesaj gönderimleri 1 SMS ücreti ile ücretlendiriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI İLLER LİSTESİ BELLİ OLDU MU?

Evde bakım maaşı Ağustos ayı iller listesi henüz belli olmadı. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, 15 -31 Ağustos tarihleri arasında düzenli olarak maaşların yatırılıp yatırılmadığını belirtilen yollar üzerinden sorgulayabilecek. Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşların şu şartları karşılaması gerekiyor:

  • Gelir kriterine uygun olmak,
  • Bakıma muhtaçlık kriterinin belgelendirilmesi,
  • Ağır engelli olduğunu gösteren sağlık kurulu raporu.