Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Araç fiyatlarına ilişkin büyük hamle dün gece geldi: Fiyatlar değişiyor! Rüzgar artık tersine esecek

Gelen bir son dakika haberine göre araç fiyatlarına ilişkin çok önemli bir gelişme yaşandı. Gece yarısı yayımlanan Resmi Gazete yönetmeliğine göre ikinci el araç satışları için yeni bir karar çıktı. Hükümet tarafından alınan karara göre bu hareket araç fiyatlarında düşüş hedefleniyor. İşte detaylar..

Araç fiyatlarına ilişkin büyük hamle dün gece geldi: Fiyatlar değişiyor! Rüzgar artık tersine esecek. Araç fiyatları için kritik tarihin15 Eylül 2022 olduğu açıklandı. İkinci el araç satışıyla ilgilenenler; otomobil ve arazi araçlarının satışı ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre şartı getirilecek.

BAKANLIK 6 AY DAHA UZATABİLİR

Buna göre Bakanlığın kararı 6 ay daha uzatabileceği belirtildi. İkinci el kara taşıtı ticareti ile iştigal edenler, araçların pazarlanmasını ya da satışını ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin km geçmedikçe 1 Temmuz 2023 tarihinden önce doğrudan ya da dolayla bir şekilde yapamayacak.

15 EYLÜL2022 TARİHİNE KADAR SATILMASI MÜMKÜN

İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler adına bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarının ise 15 Eylül 2022 tarihine kadar pazarlanması veya satılması mümkün olacak.

Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütecek. Ancak bireysel satışlar için herhangi bir kısıtlama getirilmedi.

BU TÜRLERİ KAPSAMAYACAK

Düzenlemenin kapsamına dikkati çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Düzenlemeyle yalnızca otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanması ve satışına kısıtlama getirilmiştir. Kamyon, otobüs, kamyonet ve benzeri taşıt türleri bu kısıtlama kapsamında yer almamaktadır. İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler tarafından doğrudan veya dolaylı olarak yapılacak tüm satışlar ile pazarlama faaliyetleri bu kısıtlama kapsamında değerlendirilecektir.”