EkonomiGenelGündem

O kentte yaşayanlara kötü haber verildi: Su faturalarına yüzde 25 zam! Eylül ayından itibaren geçerli olacak

Son dakika o kentte yaşayanlara kötü haber verildi… Manisa’da Eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere su faturalarına zam yapılmasına karar verildi.

MASKİ toplantısında suya yapılacak zam ile ilgili açıklamada bulunan MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, zammın en büyük sebebinin son bir yol içerisinde elektriğe gelen yüksek zamlar olduğunu açıkladı. Başkan Ergün “Hayatın gerçekleri var. Bizim elimiz kolumuz enerji olduğu için istemediğimiz bu artışları yansıtmak zorundayız. Gönül istiyor ki en düşük ücretten verelim. Ancak gelir gider dengesini sağlamak lazım. Enerji fiyatlarının arttığı süreçten bugüne MASKİ’ye elektrik için 200 milyon lira ödünç para verdik” ifadelerini kullandı.

SU FATURALARI ARTACAK

MHP’li Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından suya önümüzdeki Eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yapıldı.

AKP’li ve MHP’nin oylarıyla geçen su zammı ile birlikte metreküpe 8.74 lira olan suyun fiyatı 11.19 liraya yükseldi. Kırsal mahallelerdeki su fiyatları ise metreküp başına 1.98 liradan, 2.54 liraya yükseldi. Yapılan son zam ile birlikte Manisalı vatandaşlar Eylül ayından itibaren suyu atık su bedelinin eklenmesiyle birlikte suyu metreküp başına 16.78 liradan kullanmaya başlayacak.