1 – 2 Eylül tarihleri için duyuruldu: Çalışanlar idari izinli sayılacak!

Yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklar devam ederken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı bir canlı yayında okulların açılacağı tarihe ilişkin açıklamalar yaptı. Bakan Özer, öğretmenlerin 1 ve 2 Eylül’de idari izinli sayılacaklarını açıkladı.

Katıldığı bir canlı yayın programında konuşan Bakan Özer yeni eğitim öğretim yılının 12 Eylül’de başlayacağını, öğretmenlerin ise hazırlıklar öncesi 1-2 Eylül’de idari izinli sayılacaklarını ve 5 Eylül’de okullara geleceklerini söyledi.

Bakan Özer, “Öğretmenlerin Haziran mesleki eğitim çalışmaları ÖBA üzerinden yapılmıştı. Bu sene nasıl devam edecek yine online mi olacak?” sorusunu şöyle cevapladı:

“Şimdi bu vesile ile sizin kanalınız vesilesi ile duyurmuş olalım. 12 Eylül’de eğitim öğretim yılı, okullarımızı açacağız. 1 Eylül’de öğretmenlerimiz normalde okula gelecekti. Perşembe Cuma 1-2 Eylül’de okullarda eğitimler başlayacaktı. Buradan tüm öğretmenlerimize müjdeyi paylaşalım. 1-2 Eylül’de öğretmenlerimiz idari izinli sayılacak. Dolayısıyla 5 Eylül’de öğretmenlerimiz okula gelerek hazırlık süreçlerine dahil olacak.”

Exit mobile version