Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Aile Bakanlığı akşam saatlerinde müjdeyi verdi: 3.340 TL yatırılıyor! En yakın ATM üzerinden çekebilirsiniz

Hak sahibi milyonlarca kişi hesaplarına ne zaman 3.340 TL’nin yatırılacağını merak ediyordu. Gelen bir son dakika haberine göre Aile Bakanlığı evde bakım maaşı ödemelerine başladı. Ödemeler her ayın 15’i ile 30’u arasında sırayla yapılıyor. Bakanlık ödemeleri il il yapıyor. Buna göre internet üzerinden evde bakım maaşı yatan iller hangisi? 22 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller listesi neler? Araştırmaları hız kazandı. İşte detaylar..

Evde bakım maaşı araştırmaları ayın 15’inden bu yana hız kazanmış durumda. Yaşlı, hasta ya da bakıma muhtaç kişilerin bakımlarını yapamaması sebebiyle ihtiyaçlarını karşılaması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak ödemeler yapılıyor. Bakanlığın bu ayki ödemelerinin başladığı açıklandı.

3.340 TL ÖDEME HESAPLARDA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşlarını her ayın 15’i ve 30’u arasında hesaplara yatırıyor. Buna göre 22 Ağustos Çarşamba evde bakım maaşı yatan iller listesi şu şekilde:

22 AĞUSTOS EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ

Adıyaman,

Afyonkarahisar,

Aksaray,

Ankara,

Antalya,

Balıkesir,

Bilecik,

Bolu.

Bursa,

Çanakkale,

Denizli,

Diyarbakır,

Gaziantep,

Giresun,

Hatay,

İstanbul,

İzmir,

Kırklareli,

Kırşehir,

Kocaeli,

Konya,

Malatya,

Manisa,

Mersin,

Muğla,

Ordu,

Osmaniye,

Sakarya,

Samsun,

Şanlıurfa,

Tekirdağ,

Tokat,

Uşak,

Zonguldak.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLERİ SORGULAMA

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.