Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Yatırım yapan herkes şoke oldu: Çok sert düşüş yaşandı! Fiyatlar tepe taklak oldu

Yatırım yapan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Son dönemlerde ani düşüş ve yükseliş dalgası ile karşılaşan Bitcoin para piyasasında yine kritik bir gelişme yaşandı. Bitcoin haftanın son işlem gününde sert bir şekilde düştü. Dün 23 bin dolar bandından hareket eden Bitcoin 21 bin dolara kadar geriledi.

Kripto para piyasasında sert bir düşüş yaşandı. Gün açılışından bu ynana kısa bir süre içerisinde yüzde 8 oranında düşen BTC, son saatte bir miktar toparlanarak 222 bin dolar sınırına ulaştı.

Ancak uzmanların yaptığı son açıklamaya göre satış baskısı devam ediyor.

PİYASALARDA FELAKET SENARYOSU

2014 yılında Bitcoin piyasaları büyük bir siber saldırıyla karşılaştı. Mt. Gox borsasını hackleyen saldırganlar tam 850 bin adet Bitcoin’i çaldı.

Mt. Gox alacaklılara kurtarabildikleri BTC’leri geri vereceklerini söyledi. Aradan geçen 8 yılda 140 bin Bitcoin kurtarıldı. Bunlar alacaklılara verilmek üzere Mt. Gox’un elinde tutuluyor. Bugünkü kurla bu para 3 milyar doları aşıyor.

140 bin Bitcoin’in dağıtılması halinde üç olası senaryo konuşuluyor. BTC sahipleri bu coinleri satabilir bu da Bitcoin’de sert bir düşüşe neden olabilir.