Editörün SeçtikleriGündem

Çok sayıda ilimiz fena bir şekilde etkilenecek: İllere göre tarihler açıklandı! Cumartesi başlıyor Pazar gününe kadar..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından flaş bir açıklama yapıldı. MGM yaptığı açıklamasında çok sayıda ilimizin feci bir şekilde etkileneceği açıklandı. İllere göre tarihler belli oldu. Resmen cumartesi günü başlayacak ve Pazar gününü de etkileyeceği belirtildi. 19-22 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak hava durumunda sağanak yağışın etkili olacağı açıklandı.

MGM’nin yayımladığı rapora göre yarın İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nin bir kısmı Karadeniz Bölgesi’nin tamamında çok etkili sağanak yağış meydana gelecek. Peki, Türkiye geneli hava nasıl olacak?

HEM SICAK HEM DE YAĞIŞ UYARISI

Hava sıcaklığının genel olarak mevsim normallerinde seyretmesinin beklendiği belirtildi. İstanbul başta olmak üzere birçok il için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bunun dışında Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli gibi iller için de aşırı sıcak uyarısı geldi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bölgemiz genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle; güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” denildi.

19 AĞUSTOS CUMA

Marmara ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken Ege, Akdeniz ve İç Anadolu mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

20 AĞUSTOS CUMARTESİ

Karadeniz Bölgesinde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

21 AĞUSTOS PAZAR

Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta gök gürültülü sağanak yağış beklenirken Doğu Karadeniz bölgesinde sağan yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

22 AĞUSTOS PAZARTESİ

Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz Bölgesi, Ardahan, Artvin, Hatay ve Osmaniye’de gök gürültülü sağanak yağış beklenirken diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Akdeniz’in Toroslar mevkii, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın güneybatısı, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Eskişehir, Çankırı, Ankara’nın kuzeybatı çevreleri, Sivas’ın doğusu, Kütahya, Erzincan, Malatya, Ardahan çevreleri ve Erzurum’un kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, ülkemizin doğu kesimleri ile Kıyı Ege ve Marmara’nın batısında mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

MARMARA

Parçalı bulutlu, doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğleden sonra Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güneybatısında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra Akdeniz’in Toroslar mevkii ve Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güneybatısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra Çankırı ve Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın kuzeybatısı ve Sivas’ın doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz’in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan,Malatya ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzeyinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.