Editörün SeçtikleriGündem

Otoyolda katliam gibi kaza! 15 kişi hayatını kaybetti, onlarca yaralı var: Gazeteciler, itfaiye erleri ve sağlıkçılar vefat etti

Gaziantep’te yolcu otobüsü ve bir ambulansın da karıştığı kazada ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi kişi yaralandı. Konu ile ilgili olarak Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde bir aracın şarampole devrildiği kazaya müdahaleye gelen park halindeki ambulans ve itfaiye aracı ile bölgede bulunan İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına yolcu otobüsü çarptı.

Tüm bunlarla beraber otobüsün de devrildiği kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildiği vurgulandı.

15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gaziantep Valisi Davut Gül ise çok önemli bir açıklama yaptı. Vali Gül açıklamalarında olay yerinde yaptığı açıklamada kazada, 3’ü itfaiye, 2’si sağlık personeli, 2 gazeteci olmak üzere toplam 15 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

İhlas Haber Ajansı’nın canlı yayın aracının da karıştığı kazada ilk belirlemelere göre hayatını kaybedenlerin arasında İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver de var.

Bu doğrultuda Vali Gül yaptığı açıklamalarında “TAG Otoyolu Gaziantep- Nizip Arası 20. km’de otobüs, kurtarma ekibi ve ambulansın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre; 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci olmak üzere toplam 15 vatandaşımız vefat etmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır.” ifadelerine yer verdi.