EkonomiGenelGündem

Toplu ulaşım araçlarını kullananlar için son dakika duyurusu yapıldı: Ücretsiz olarak kullanmak için bunu yapmanız gerekiyor!

İstanbullular dikkat! Toplu taşıma kullanan herkes için son dakika duyurusu yapıldı. Bilindiği üzere İstanbulkartlar milli ve dini bayramlarda ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ancak bunun için yapmanız gereken bir şey var. İşte detayları…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulkart sahiplerinin artık kartlarını kendilerine özel hale getirebileceklerini duyurdu. İBB’den yapılan açıklamaya göre, İstanbulkart sahipleri kişiselleştirme işlemiyle birçok market ve mağazada da kullanılan kartlarının kaybolması halinde bakiyelerini koruma altına alınabilecek. Kartlarını kişiselleştirenler, ulaşım başta olmak üzere İBB’nin birçok iştiraklerinin kampanyalarından da yararlanabilecek.

ÜCRETSİZ OLACAK

UKOME kararı doğrultusunda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı itibariyle de özel günlerde sunulan ücretsiz geçiş hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş kart sahipleri faydalanabilecek. İstanbulkart mobil uygulaması üzerinden yapılabilen kişiselleştirmede ise son gün 31 Aralık! Bu tarihten önce İstanbulkart’ın mobil uygulamasından, www.bireysel.istanbulkart.istanbul ve www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adreslerinden gerekli bilgileri doldurularak ya da 153’ü arayarak vatandaşlar kişiselleştirme işlemlerini yapabilecekler.