Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Bakan Nebati’den son dakika açıklaması: Borcu olanlara müjde! Silinecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KYK borçları hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati açıklamalarında torba yasa çıkacağını ifade etti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren KYK borçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini gerçekleştireceklerini belirten Bakan Nebati dar gelirliler için iki yeni destek için çalışmaların tamamlandığını yakında açıklanacağını Ticari kredilere faiz sınırı doğrultusunda son alınan karar ile üç ayaklı bir model geliştirildiği ifade edildi.

BAKAN NEBATİ’NİN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Bakan Nebati’nin açıklamaları şöyle oldu:

“Bankalar pazartesiden itibaren menkul kıymetlere olan ilgilerini artırdı. 2 ve 10 yıllık tahvillerde 2 puandan fazla düşüşler gördük. Eylül ayında tahvil ihracına çıkacağız, bankalarımızın ihtiyacını karşılamış olacağız, alınan kararların kredilerin uygun ve Türkiye ekonomisi modeline uygun kullandırılması amaçlanıyor. Kredilerin yüzde 23 altında kullandırılması teşvik ediliyor, kredi faizlerinin TCMB faiz oranlarına yakınsayacağı şeklinde bir beklentimiz var.

Kredilerin faturalandırılarak amacına uygun kullandırılması şekilde bir yöntemdir.

KYK DEĞERLENDİRMESİ

Ekimde Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer alanlar da dahil olmak üzere torba yasada bunların tamamını çözmüş olacağız.”